реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 19 » В’ячеслав Кириленко провів нараду у «Гетьманській столиці»
20:24
В’ячеслав Кириленко провів нараду у «Гетьманській столиці»
В’ячеслав Кириленко провів нараду у «Гетьманській столиці» Сьогодні, 19 жовтня, Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко провів нараду з актуальних питань діяльності Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

У заході взяли участь керівники Мінкультури, Фонду держмайна, Мінфіну, Мінекономрозвитку та Національного історико-культурного заповідника, а також заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко.

Учасники наради обговорили шляхи передачі в державну власність об’єктів комплексу Цитаделі Батуринської фортеці з віднесенням їх до сфери управління Мінкультури на баланс заповідника.

– Багато вже зроблено в Батурині, заповідник працює, нарощує кількість відвідувачів. Але існує одна проблема, яка вже 8 років зависла між обласною адміністрацією та Мінкультури. Де-факто Цитадель фортеці відкрита та працює, але де-юре ці об’єкти не оформлені як державна власність і не перебувають на балансі заповідника, що суттєво ускладнює їх експлуатацію і функціонування «Гетьманської столиці». Треба якнайшвидше поставити крапку в цьому питанні, – зазначив В’ячеслав Кириленко.

За результатами наради буде напрацьовано урядове рішення, яке передбачатиме конкретні заходи, відповідальних та строки виконання завдань, спрямованих на розв’язання проблеми, що стримує розвиток Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

Нагадаємо, Цитадель Батуринської фортеці відтворена у 2008 році на високому мисі лівобережної тераси р. Сейм. На цій території загалом відтворено 11 об’єктів, вони розміщені на своїх історичних місцях, які виявили і дослідили археологи.

За інформацією прес-служби Віце-прем’єр-міністра України



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 723 | Теги: архітектура, Гетьманська столиця, В’ячеслав Кириленко | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar