реклама партнерів:
Головна » 2019 » Січень » 5 » В снігах Чернігівщини блукає самотній лелека
15:48
В снігах Чернігівщини блукає самотній лелека
В снігах Чернігівщини блукає самотній лелека Мешканець Чернігівщини Роман Боюн під час подорожі автодорогою між Осьмаками і Меною, зустрів серед снігів одинокого лелеку.
“Лелека стояв на одній нозі посеред дороги, – розповідає Роман Боюн. – Я, коли їхав назад, купив йому риби, однак птаха вже не було” - розповів Роман.
Чоловік припустив, що лелека міг втекти з Менського зоопарку, або від когось із місцевих мешканців, які можуть утримувати птаха разом із домашньою птицею, адже лелеки взимку лишають країну у пошуках тепла. Проте у зоопарку таку інформацію спростували.

натомість біологи висловлюють занепокоєння тим, що лелека взимку гуляє посеред снігів. Адже така поведінка не природна для птаха:
“Взагалі лелеки можуть зимувати, однак за однієї умови – якщо є чим харчуватися: риба, миші тощо. Лелека має отримати енергію, щоб боротися з холодом. Коли птаха просто так взимку гуляє вулицею, це ненормально”, – розповідає кандидат біологічних наук Олександр Федун.

Проте на жаль, подібний випадок далеко не перший. Торік мешканці Киселівки теж бачили одинокого птаха, проте на жаль, наразі його доля невідома. Адже якщо лелека не зміг знайти достатньо їжі - скоріше за все, зима стала для його життя нездоланним випробуванням.

Джерело: Чернігів Today
Фото: cheline




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 618 | Теги: зима, Чернігівщина, лелека | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar