реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 5 » Валерій Куліч: Усі бояться змін. Але вони невідворотні
18:24
Валерій Куліч: Усі бояться змін. Але вони невідворотні
Валерій Куліч: Усі бояться змін. Але вони невідворотні Два тижні тому на сторінках «Вісника» ми домовилися з новим очільником нашої області Валерієм Кулічем вести в газеті колонку губернатора. Давати у ній «незалізобетонні» повідомлення, цікаві факти, казати щиру правду.
У такий спосіб бути ближчим до народу, напряму з ним спілкуватися.
Надрукували в газеті декілька запитань. Перша зустріч з Валерієм Кулічем відбулася 22 квітня в його робочому кабінеті. Ось ключові тези:
Щодо того, що Валерія Куліча вважають несамостійною фігурою (ставлеником Атрошенка):
– Я фігура мами і папи. Так, у нас з Атрошенком є відносини – людські, товариські. Владислав мій бізнес-партнер. Я про це говорив, ще як ішов на вибори. Але кожен з нас відповідає за те, що робить, самостійно. Стати головою ОДА – моє особисте рішення.
Я прийшов у це крісло не для того, щоб комусь доводити, що я не чиясь фігура. У мене є бажання упорядкувати, покращити ситуацію в області в цілому, і з керованістю в тому числі. Хочу, щоб нам усім було комфортніше жити.
Щодо того, як змусити чиновників працювати багато і якісно, якщо вони знають, що зовсім скоро обласних адміністрацій не буде (таку заяву зробив Володимир Гройсман, голова Верховної Ради):
– Усі люди бояться змін. Тим паче, кінцевого варіанту закону, де було б розписано, як усе буде, ніхто не бачив. Хто каже про польський варіант, хто про словацький. На засіданні Вишеградської четвірки*, яке нещодавно відбулося в Чернігові, обговорювали питання децентралізації, розглядали досвід країн, помилки.
У будь-якому разі, в тій чи іншій формі виконавча влада буде. Є велика частина людей, що професійно виконує свою роботу. Вона і буде її робити. Якісно працювати зараз – це стимул, щоб залишитися в системі державного управління.

*Вишеградську четвірку утворили чотири країни: Польша, Чехія, Угорщина і Словаччина. 20-21 квітня до Чернігова приїжджали заступники міністрів закордонних справ з Польщі – Конрад Павлік, з Чехії – Ярослав Людва, зі Словакії – Петер Бурян. З Угорщини – державний секретар міністерства закордонних справ – Іштван Мікола.

Газета “Чернігівський вісник” №18 (1512) від 30 квітня 2015 року.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 939 | Теги: Валерій Куліч, реформи, децентралізація | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar