реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 17 » Весняне прибирання території має бути безпечним
19:22
Весняне прибирання території має бути безпечним
Весняне прибирання території має бути безпечним З настанням тепла кількість загорянь та збитків від них значно зросла. Про пожежну та екологічну небезпеку спалювання сухої рослинності та сміття говорили сьогодні, 17 березня, на черговому брифінгу в облдержадміністрації.
На весняному сонці торішні залишки рослинності швидко висохли і легко спалахують від кинутого непогашеного сірника або недопалка. Крім того, ігноруючи правила безпеки, люди почали масово спалювати суху траву та сміття. Як результат, на Чернігівщині щодня виникає більше 30 пожеж.
— Від восьмого березня в області було зафіксовано 131 випадок загоряння. У результаті цього постраждало 26 будівель, випалено близько 411 гектарів ґрунту. На власному подвір’ї померла від чадного диму одна людина,— повідомляє начальник обласного Управління ДСНС України Ігор Федоренко.
Наразі підрозділи ДСНС переведено у цілодобовий посилений режим чергування.
Через людську необережність страждає і природа. Адже під час спалювання сухої рослинності гине все живе у землі. Також у процесі згоряння виділяється низка канцерогенних сполук, що негативно впливають на здоров’я людини.
Перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в області Валентина Дзюба зазначає, що попри проведення роз’яснювальної роботи та накладання штрафів, населення все ж продовжує позбуватися зайвої рослинності та сміття методом спалювання.
Екологи та рятувальники закликають правильно утилізовувати зайве. Рештки рослин та сміття потрібно збирати організовано та в одному місці, їх згодом вивезуть комунальники. Адже весняне прибирання території має бути безпечним.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації





Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 1218 | Теги: суха трава, екологія, пожежі | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar