реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 30 » Вибори в ОТГ Чернігівщини: перші результати
10:12
Вибори в ОТГ Чернігівщини: перші результати
Вибори в ОТГ Чернігівщини: перші результати Вчора, 29 жовтня, відбулися наймасовіші вибори за останні два роки.

Нових керівників обирали у Новобасанській, Плисківській, Тупичівській, Куликівській, Малодівицькій, Любецькій, Сосницькій, Срібнянській, Талалаївській, Холминській, Олишівській, Бобровицькій, Ічнянській та Семенівській громадах. У цих 14-х ОТГ було створено 182 дільниці. Право голосу мали 109 436 виборців.

Станом на 20:00 29 жовтня явка виборців по всіх ОТГ склала 54,81%.



Як повідомляє Високий Вал за даними екзит-полу, який проводила Garmata.tv, в Холминській та Сосницькій ОТГ лідирують самовисуванці Олександр Шевчик та Андрій Портний.

В Бобровицькій ОТГ перемогу здобуває кандидат від Аграрної партії Тетяна Ковчежнюк.

В Ічнянській ОТГ перше місце в перегонах посіла самовисуванка Оксана Андріанова.

В Семенівці лідирує кандидат від БПП Сергій Деденко.

В Новобасанській ОТГ перемогу здобуває самовисуванець і діючий голова Володимир Левченко.

Нагадаємо, що офіційні результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніш як на п’ятий день з дня голосування, тобто до 3 листопада включно. Результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніш як на десятий день з дня голосування, тобто до 8 листопада включно.

Крім того, волонтери Чернігівської організації ЛІГА ВИБОРЦІВ проводили екзіт-пол біля виборчих дільниць новостворених ОТГ. Згідно попередніх даних в об'їєднаних громадах, центри яких співпадають з районними центрами області перемогу святкуватиме Аграрна партія, повідомляється на сайті Чернігівський вибір.

Бобровицька ОТГ обрала головою висуванця Партії - переможця Тетяну Ковчежнюк, що здобула подвійну перевагу над своїм основним конкуретом - кандидатом від Блоку Петра Порошенка Васильом Кучериною.
Біля 40% мандатів отримають аграрники і в новоствореній раді. Друге місце в перегонах серед партійних брендів впевнено займає "Батьківщина".

Розподіл перших двох місць політичного олімпу в Семенівці розподілено виборцями аналогічно. Перемогу святкують місцеві аграрії. Ненабагато відстаючи, з другим результатом до виборчого фінішу прийшла місцева організація Партії "Батьківщина". Третє місце впевнено займає Партія "Наш Край".
На відміну від списку БПП, що отримав четвертий результат на Семенівщині, кандидат на голову від цієї політичної сили Сергій Деденко отримав переважну кількість голосів тих, хто прийшов голосувати. Самовисуванець Олександр Бичков відстав від переможця майже вдвічі.

Ічнянська ОТГ на відміну від колег мала досить численний список бажаючих зайняти крісло голови. Але всіх позаду залишила Оксана Андріанова, що отримала, як і її колега з Семенівки, більше половини голосів всіх, хто прийшов голосувати.
Партійну перемогу і тритину депутатських мандатів в раді новоствореної ОТГ отримала Аграрна Партія. Друге місце і підтримку кожного шостого виборця прогнозовано має Радикальна Партія.

Джерело: ПіК



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1035 | Теги: Чернігівщина, вибори, ОТГ | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar