реклама партнерів:
Головна » 2017 » Грудень » 7 » Відгук про книгу чернігівських істориків написала дослідниця зі світовим ім’ям
22:40
Відгук про книгу чернігівських істориків написала дослідниця зі світовим ім’ям
Відгук про книгу чернігівських істориків написала дослідниця зі світовим ім’ям Книгу «Колективізація та Голодомор 1932–1933 років на Чернігівщині: забуттю і прощенню не підлягає» чернігівських істориків Тамари Демченко та Миколи Гороха високо оцінила авторка та упорядниця численних книг, досліджень, аналітичних статей, дружина американця, який розповів світу про Голодомор, Джеймса Мейса — Наталія Дзюбенко-Мейс.

Про книгу дослідниця написала на своїй сторінці у мережі Facebook:

«…Та навіть посеред цього материка книга Т.П. Демченко, М.В. Горох «Колективізація та Голодомор 1932–1933 років на Чернігівщині: забуттю і прощенню не підлягає» - Чернігів ПВК «Десна» 2017 вирізняється своїм професіоналізмом, чіткістю аргументів, масштабністю проведеної дослідницької роботи.

Чому я нині, коли уже відпломеніли по всій Україні і за кордоном поминальні свічки пам'яті, знову звертаюся до цієї теми?

Саме тому, що для таких учених як Т. Демченко і М.Горох – це тема не спонтанного «ювілейного» зацікавлення. Такі книги повинні бути в центрі уваги української спільноти. Вони повинні бути належно поціновані. Та ще просто тому, що вважаю своїм обов’язком сказати своє «дякую», доземно поклонитися. Бо такі дослідження випалюють душу...».

Особливо авторку зацікавила специфіка Голодомору на Чернігівщині «…область, яка постала як адміністративно-територіальна одиниця, власне через те, що мешканці цього краю відставали по темпах колективізації, і де був активний їй спротив…».

Оцінила Наталія Дзюбенко-Мейс і ексклюзивність матеріалів, що представлені у книзі «…А ще безцінні маловідомі дослідження про тотальні облави, арешти здавачів цінностей.
…Особливу цікавість викликають сторінки, присвячені діяльністі ТОРГСИНів».

Детальніше з коментарем Наталії Дзюбенко-Мейс можна ознайомитися за посиланням

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації




Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 786 | Теги: колективізація, голодомор, Наталія Дзюбенко-Мейс | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar