реклама партнерів:
Головна » 2016 » Жовтень » 15 » Відкриття пам’ятника воїнам-землякам у Козельці. Фото
19:14
Відкриття пам’ятника воїнам-землякам у Козельці. Фото
Відкриття пам’ятника воїнам-землякам у Козельці. Фото 14 жовтня 2016 року на Соборній площі Козельця відбулося відкриття пам’ятника землякам, які загинули на сході нашої держави, боронячи Україну від російської агресії.

«Схоже, День захисника України поволі перетворюється із - на перших порах - екзотичного свята на всенародне, а 23 лютого нарешті відходить в минуле разом з пам'яттю про тих, хто, власне, його й започатковував. Дивлячись на велику кількість людей, котрі 14 жовтня зійшлися до центральної частини Козельця, щоб стати учасниками відкриття пам’ятника загиблим в російсько-українській війні землякам, в душі радів з приводу того, що люди виявилися, як кажуть, на висоті, що вони, відклавши приватні справи в сторону, прийшли вшанувати своїх захисників», пише на сторінці Фейсбоку Ігор Сенченко.
«Як не дивно, взяли участь у заходах, приурочених до Дня захисника Вітчизни та церковного свята Покрови Пресвятої Богородиці, й деякі місцеві компартійні активісти, які ще недавно гасали з червоним стягом центром селища й до піни з рота відстоювали місце Ульянова-Лєніна на козелецькому постаменті. Прийшли на згадку слова В’ячеслава Чорновола, який колись з приводу подібної ситуації сказав: «Прозрівати ніколи не пізно!». Пам’ятник відкрили з відповідними почестями, на церемонії виступили діти, до пам’ятника були покладені гірлянди, живі квіти, поставлені свічки пам’яті, пролунав автоматний салют, здійснений військовослужбовцями Деснянського гарнізону. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих на сході України земляків - Сергія Александренка, Володимира Бондаренка, Олександра Бригинця, Миколи Васюка, Олега Васюка, Андрія Грановського, Руслана Джужи, Богдана Жайворонка, Володимира Женжерухи, Олега Кобченка, Сергія Коворотного, Андрія Лепехи, Євгенія Лоскота, Романа Музики, Олександра Новодіда, Анатолія Олійника, Олександра Пономаренка, Олександра Приходька, Володимира Рвачова, Юрія Савченка, Віктора Соснюка, Дмитра Титка, Андрія Тищенка, Олександра Шелепаєва, Миколи Яжука. Виголосили промови ті, кому було що сказати громаді та рідним загиблих. І навіть «прокол» з організацією централізованого підвозу рідних полеглих бійців до райцентру, про що говорила від мікрофону дружина танкіста Романа Музики Олена Музика, не зіпсували гарного враження від цієї неординарної в житті всієї Чернігівщини події. Показовим є те, що освячення пам'ятника нашим Героям відбулось за участі священика УПЦ Київського Патріархату отця Ярослава (Гики), який релігійну діяльність у Козелецькому районі поєднує з капеланством та волонтеською роботою. На рахунку отця Ярослава - велика кількість виїздів на передову з усім необхідним для наших вояків та з релігійною місією. Щоб пам’ятник з’явився в Козельці, доклалися всі – воїни, що брали участь в бойових діях, волонтери, доброчинці, підприємці, районна й місцева (козелецька) влади, небайдужі громадяни тощо. Бійці, що брали участь в боях на сході країни, разом із матерями, дружинами та дітьми загиблих побратимів висадили біля пам'ятника саджанці туї. Після цього урочистості перемістилися до РБК. Тут учасників війни на сході України нагороджували грамотами й квітами, а один з воїнів - Олександр Лоза із Берлозів отримав з рук голови Козелецької РДА Володимира Шведа ключі від нової квартири. У наш час робити такі дарунки – задача не з легких, тому в цьому слід віддати належне владі. На сцену РБК піднімались громадські активісти, волонтери, представники органів державної влади й місцевого самоврядування, щоб подякувати хлопцям за мужність, непохитність і героїзм, виявлені в боротьбі з агресором. А учасники художньої самодіяльності з Козелецького району та обласного центру організували для учасників бойових дій та всіх, хто прийшов цього дня на урочистості, цікаву концертну программу», – інформує Ігор Сенченко.
У Луганській і Донецькій областях, загинули 25 мешканців Козелецького району. Місце для пам’ятника вибране особливе – в самісінькому центрі селища, на Соборній площі, як нагадування козельчанам про цілком реальну війну, яка щоденно забирає кращих синів й дочок України.

Фото: Ігоря Сенченка.









































Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1166 | Теги: памятник воїнам, Козелець, АТО | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar