реклама партнерів:
Головна » 2017 » Квітень » 23 » «Відлуння» знов у Чернігові! («Чернігівське відлуння-2», день перший)
19:10
«Відлуння» знов у Чернігові! («Чернігівське відлуння-2», день перший)
«Відлуння» знов у Чернігові! («Чернігівське відлуння-2», день перший) 22 квітня 2017 року на головній сцені області відкрився Міжнародний театральний фестиваль моновистав «Чернігівське відлуння», започаткований минулого року в Чернігівському академічному облмуздрамтеатрі імені Т.Г.Шевченка. До цьогорічної фестивальної програми включено дев’ять різножанрових моновистав у виконанні яскравих, талановитих акторів з Білорусі, Вірменії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Румунії, України, Хорватії.
Учасників та відданих шанувальників театру, що прийшли першого ж фестивального дня, привітали почесні гості: незмінний Президент і художній керівник фестивалю «Відлуння» Ніна Мазур, яка зауважила на особливих відмінностях Фестивалю моновистав від інших фестивалів, та заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Любов Белінсон, яка побажала Фестивалю успішного проведення та подальшого процвітання на Чернігівській землі. У свою чергу, чернігівські організатори фестивалю – генеральний директор театру Сергій Мойсієнко та художній керівник Андрій Бакіров – подякували його учасникам за втілення своїх творчих робіт на чернігівській сцені та оголосили урочисте відкриття ІІ-го Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння».
Ведучі церемонії відкриття представили (Оксана Гребенюк і Наталія Максименко – українською, а Кирило Булкін – англійською мовами) членів експертної групи та учасників фестивалю, які упродовж п’яти днів представлятимуть чернігівському глядачеві свої сценічні роботи.

Право розпочати програму фестивалю «Чернігівське відлуння» було надано керівникові Хмельницького монотеатру «КУТ», народному артисту України Володимиру Смотрителю, який репрезентував свою авторську роботу – моновиставу «Прокляті роки», вибудувану з поетичних рядків українських поетів, репресованих у 20-ті, 30-ті, 80-ті роки ХХ століття. Музичне і світлове оформлення, авторська пісня, задіяна сценографія та пластика своїм потужним впливом, тримаючи упродовж всієї вистави глядачів у напрузі, справили на них глибоке враження. Герой вистави, проголошуючи: «Невже історія нас вчить тому, що вона нас не вчить нічому?», спонукає сучасників до роздумів над власною громадянською позицією, до вшанування пам’яті тих, хто віддав життя у боротьбі за вільну Україну.
Схвильовані глядачі, стоячи, гучними оплесками дякували акторові під час вручення йому диплому учасника Міжнародного театрального фестивалю моновистав «Чернігівське відлуння» – 2017.
На завершення першого фестивального вечора ведучі запросили присутніх на моновистави наступного дня фестивалю: виставу «Diva» у виконанні польської актриси Віолети Комар та виставу «Бобочка» у виконанні артистки з Хорватії Еції Ойданіч, які будуть представлені відповідно на малій та великій сцені театру.
Щиро вітаємо усіх шанувальників театрального мистецтва з відкриттям Міжнародного фестивалю «Чернігівське відлуння» – 2017, бажаємо його учасникам успішних виступів на чернігівській сцені, а шановним глядачам – цікавих театральних вечорів разом з героями моновистав.

Раїса Міненко, керівник літературно-драматургічної частини театру
Фото Сергія Чернякова, "Чернігівський формат"









Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 904 | Теги: моновистава, Відлуння, Володимир Смотритель | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar