реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 13 » Відтепер пам’ятник Івану Мазепі буде не лише в Чернігові
19:30
Відтепер пам’ятник Івану Мазепі буде не лише в Чернігові
Відтепер пам’ятник Івану Мазепі буде не лише в Чернігові Пам’ятник українському гетьману Івану Мазепі урочисто відправили із Києва до Полтави. Його виготовили на столичному виробничому комбінаті "Художник".
Про це повідомляє "УНН".
Монумент зробили із бронзи. Вага його складає – 2,5 тонни, а висота – 3,2 метри.
Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко розповів, що Полтаву вибрали недарма. У місті стались історичні події пов’язані із Мазепою.
Пам’ятник встановлять і презентують завтра у День захисника України, у центрі Полтави на Соборному майдані.
Монумент виготовили ще 2009 року. Але до встановлення справа так і не дійшла через різні погляди на постать гетьмана. На нього витратили 1,7 мільйона гривень.

Як відомо, перший пам’ятник Івану Мазепі в обласному центрі встановили у Чернігові, на стародавньому Валу 21 серпня 2009 року. Погруддя гетьмана створено Геннадієм Єршовим у 1998 році, але лише у серпні 2009 р. вдалося представити його чернігівцям. Пам’ятник виготовлений і встановлений на благодійницькі кошти та переданий на баланс Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Пам’ятник гетьману й меценату Івану Мазепі є пам’яткою монументального мистецтва місцевого значення.



Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 1149 | Теги: Іван Мазепа, Чернігів, Полтава | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar