реклама партнерів:
Головна » 2016 » Вересень » 21 » Виставка фотохудожника Віктора Величка «З Черніговом у серці»
20:20
Виставка фотохудожника Віктора Величка «З Черніговом у серці»
Виставка фотохудожника Віктора Величка «З Черніговом у серці» 22 вересня о 12.00 у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (на Валу, у Колегіумі) відкривається виставка фотосвітлин Віктора Величка та картин Марини Кондратенко «З Черніговом у серці». Експозиція приурочена до Дня міста Чернігова.

Віктор Величко народився на Донеччині, у місті Горлівці. Фахову освіту історика-мистецтвознавця отримав на історичному факультеті Ленінградського державного університету. З 1978 року живе в Чернігові. Працював у Чернігівському обласному історичному музеї ім. В.В. Тарновського, Чернігівському художньому музеї імені Г. Галагана та викладачем на кафедрі туризму Чернігівського національного технологічного університету.

Фотографуванням Віктор Величко захопився ще у студентські роки. Чернігів його вразив старовиною та архітектурою. І він намагається зберегти на своїх фотосвітлинах наше місто: його старенькі будиночки, вулиці, собори, монастирі, природу.
Особливе місце в творчому доробку Віктора Величка займають портрети відомих митців Чернігівщини: художників, музикантів, мистецтвознавців… Фотографування — це частина його життя. Він намагається на світлинах передати настрій людини, її психологію.

В експозиції представлені кілька тематичних напрямків робіт митця, зокрема, пам’ятки історії та культури, ретро, відомі чернігівці. Поряд — твори талановитої художниці Марини Кондратенко, праправнучки знаного українського поета, громадського діяча, автора перших рядків гімну України Миколи Андрійовича Вербицького. На її мальовничих картинах зображені легенди, пов’язані з нашим містом.

Запрошуємо чернігівців та гостей міста оглянути виставку фотосвітлин Віктора Величка, ознайомитися з його творчістю, побачити стародавнє місто очима вмілого фотомайстра, а також поринути у світ легенд художниці Марини Кондратенко.

Джерело: «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1076 | Теги: Віктор Величко, фото, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar