реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 25 » Виставка "Краєзнавча панорама Петра Ротача" до 90-річчя відомого краєзнавця
00:26
Виставка "Краєзнавча панорама Петра Ротача" до 90-річчя відомого краєзнавця
Виставка У відділі краєзнавства обласної бібліотеки імені Короленка діє книжково-ілюстративна виставка „Краєзнавча панорама Петра Ротача” з нагоди 90-річчя від дня народження відомого українського краєзнавця, письменника, поета, полтавського історика літератури, культуролога.

Петро Петрович Ротач (24.01.1925 – 13.06.2007) народився у с.Слобідка Талалаївського району Чернігівської обл. Підлітком залишивши отчий край, через все життя він проніс зворушливу вірність, глибоку залюбленість у предківські звичаї, обряди, в усе батьківське. Довгі роки зазнавав переслідувань і заборон.

П.П.Ротач – автор низки статей про літературні процеси на Чернігівщині, лауреат премій імені П.Мирного, П.Чубинського, С.Петлюри. Головною працею свого життя вважав двотомну енциклопедію „Полтавська Шевченкіана”.

На виставці представлено творчий доробок письменника, книги та статті з періодичних видань, які розповідають про його життя та творчість. Серед представлених видань привертає увагу збірка П.Ротача „Талалаївські етюди”, а також четвертий випуск літературно-краєзнавчого альманаху Талалаївщини „Вітряк”, багато матеріалів якого присвячені П.П.Ротачу тощо.



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1123 | Теги: виставка, бібліотека Короленка, Ротач | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar