реклама партнерів:
Головна » 2018 » Липень » 8 » Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у липні 2018 року
16:03
Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у липні 2018 року
Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у липні 2018 року Днями у Колегіумі завершила роботу виставка «Світ пізнання», яка відкрилася 18 травня. Вона складалася з двох частин: анімалістичні картини відомого українського графіка, художника-анімаліста Геннадія Глікмана і дитяча іграшка із колекції київського колекціонера Вячеслава Преподобного, повідомляє "Чернігів стародавній".

Виставка була популярна серед дітей та учнів загальноосвітнітніх шкіл міста Чернігова. До речі, з 1 по 20 липня на об’єктах культурної спадщини заповідника пройшли пришкільні табори. Відтак, юнаки та дівчата з інтересом ознайомилися з експозиціями Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».

Наступного тижня, 11 липня о 14.00, у Колегіумі відкриється виставка картин Оксани Фурси, талановитої художниці, модельєр-дизайнера, ректора Мистецького інституту імені Сальвадора Далі.

У Національному заповіднику «Чернігів стародавній» продовжується експонування унікальної виставки «Корони світу», де представлено понад 80 світових шедеврів. Вона вже набула популярності не лише серед чернігівців, її відвідали гості із сусідніх областей, а також із-за кордону.

Музейні експонати Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» представлені в Національному історико-культурному заповіднику «Гетьманська столиця». У Батурині 16 березня відкрилася виставка «Перлини сакрального мистецтва родини Розумовських». Унікальні ікони ХVІІІ ст. із фондової колекції чернігівського заповідника експонуватимуться у палаці Кирила Розумовського протягом року.

Продовжується робота експозиції легендарних шедеврів інтер’єру Андріївської церкви у Національному заповіднику «Софія Київська». Вперше в одному виставковому просторі зібрані шедеври іконостасу та інтер’єрного живопису, раритетні стародруки, архівні матеріали, галерея портретів постатей, пов’язаних з будівництвом храму та інші артефакти, які розповідають про історію Андріївської церкви.

В експозиції представлено також і ікони із фондової збірки Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній».



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 919 | Теги: Оксана Фурса, Чернігів стародавній, Виставки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar