реклама партнерів:
Головна » 2015 » Січень » 15 » Воїни з Чернігівщини вирушили у зону проведення АТО
19:08
Воїни з Чернігівщини вирушили у зону проведення АТО
Воїни з Чернігівщини вирушили у зону проведення АТО З Чернігівщини в зону проведення антитерористичної операції на сході України вирушив особовий склад мотопіхотного батальйону Збройних Сил України зі штатною зброєю та технікою.
Як повідомив командир підрозділу, його підлеглі повністю забезпечені засобами захисту, військовою амуніцією, зимовим обмундируванням і теплими речами, продуктами харчування. А також за рахунок допомоги волонтерів забезпечені дровами, буржуйками, спальниками, консервацією та необхідними витратними матеріалами.
В ході відновлення боєздатності батальйону, волонтери та підприємці Чернігівщини активно долучилися до ремонту автомобільної та військової техніки. Зокрема, фахівці підприємства ВАТ «ТАН» зробили з вантажної автівки справжній броньовик під озброєння його зенітною установкою. Майстри реалізували практично всі прохання військових. Кабіну, двері та паливний бак захистили листовим залізом. На лобове скло та двигун встановили броньовану протикомулятивну решітку. Борти кузова мають подвійну броню з внутрішнім наповненням специфічним матеріалом - транспортною стрічкою і керамікою, що значно підвищує їхній захист. Місця навідника та стрільця зенітної установки теж обладнали захистом.
Також волонтери зробили військовим незвичайний подарунок, а саме - лазню на колесах. Використовувати її можна не лише за прямим призначенням, а й для того, щоб зігрітися та висушити одяг.
За словами голови Чернігівської обласної ради Миколи Звєрєва, спільними зусиллями вдалося повністю забезпечити особовий склад, який вирушає на бойові позиції, усім необхідним майном. За словами керівника, дуже символічним є той факт, що відправка наших воїнів на фронт відбулася напередодні відзначення 97-ї річниці бою під Крутами, коли українські вояки також стали на захист своєї держави від російсько-більшовицької навали. «Проте, на відміну від тієї історичної події, сьогодні ми точно знаємо що у нас, окрім віри в перемогу, є також сили, підтримка і необхідні ресурси для боротьби з агресором», - сказав Микола Звєрєв.
Варто зазначити, що для цього підрозділу це вже друга, поїздка в зону АТО. Впродовж півроку військовослужбовці батальйону виконували бойові завдання на сході України. Понад три місяці знаходилися в бойовому контакті з незаконними збройними формуваннями в одній з найгарячіших точок АТО поблизу населених пунктів Станиця Луганська та Щастя, що на Луганщині.
Військовослужбовців проводжали представники Чернігівського гарнізону, органів виконавчої влади та самоврядування, місцеві жителі, волонтери, духовенство, рідні та друзі. Звертаючись до бійців з напутніми словами, вони побажав їм з честю виконати поставлені завдання і повернутися додому живими і здоровими.

За повідомленням керівника регіонального медіацентру МО України Вадима Мисника



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1039 | Теги: Чернігівщина, АТО, Микола Звєрєв | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar