реклама партнерів:
Головна » 2017 » Липень » 31 » З 1 серпня по 15 вересня заборонено виловлювання раків на водоймах Чернігівщини
11:50
З 1 серпня по 15 вересня заборонено виловлювання раків на водоймах Чернігівщини
З 1 серпня по 15 вересня заборонено виловлювання раків на водоймах Чернігівщини Чернігівський рибоохоронний патруль нагадує, що з метою збереження та охорони популяції раків з 1 серпня по 15 вересня на Чернігівщині встановлюється літньо-осіння заборона на вилов раків.

У зазначений час відбувається період другої линьки раків. Вона триває від кількох годин до доби. Період формування та зміцнення нового панцира від 1 до 1,5 місяця. Саме на цей період і встановлюється заборона на вилов раків.

За порушення правил рибальства передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу, розмір якого коливається від 34 до 680 гривень.
Крім того, за кожен екземпляр виловлених в незаконний спосіб раків доведеться заплатити по 25,5 гривень компенсації.

Нагадаємо, що після закінчення терміну заборони, відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, рибалці за добу дозволяється виловити не більше 30 шт раків на загальних водоймах та не більше 50 шт на водоймах де впроваджене платне рибальство.

Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.



Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 801 | Теги: Чернігівщина, рибаки, раки | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar