реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 2 » З 1 травня в Україні підвищуються тарифи на опалення і гарячу воду
09:54
З 1 травня в Україні підвищуються тарифи на опалення і гарячу воду
З 1 травня в Україні підвищуються тарифи на опалення і гарячу воду Відповідне рішення прийняла у ході засідання Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
Нацкомісія підвищила тариф на опалення і гарячу воду для населення на 67% з 1 травня.
Отже, якщо в квартирі встановлені лічильники тепла, то з 01.05.2015 новий тариф становитиме 642,09 грн/ГКал — це на 71,5% більше чинного тарифу (374,50 грн/ГКал).
Якщо ж лічильників у квартирі немає, то новий тариф становитиме 16,42 грн/м2 /міс. Зазначимо, що чинний тариф становить 9,58 грн/м2 /міс. Плата за опалення як зараз, так і з 1 травня буде нараховуватися тільки в опалювальний сезон, тобто реально запрацюють нові тарифи у разі відсутності лічильників тільки з другої половини жовтня.

Що стосується нових тарифів на гарячу воду, вони складуть:
40,92 грн/м3, якщо рушникосушки в квартирі підключені до труби з гарячою водою (+57,8% до чинного тарифу);
38,02 грн/м3, якщо рушникосушки в квартирі немає (+56,9% до чинного тарифу).

Раніше повідомлялося, що тарифи на тепло і воду повинні були піднятися місяць тому, проте, за словами директора департаменту регулювання відносин у сфері теплопостачання НКРЕКП Світлани Чорних: "3 березня НКРЕКП прийняла рішення про підняття тарифу на газ і теплову енергію (як оптовий товар в середньому на 71,8%) з 1 квітня. Планувалося підняти тарифи на послуги ЦО та гарячого водопостачання (саме вони є кінцевою ціною для населення, – ред.), однак Мін'юст був проти затверджувати їх за місяць наперед. Вчора НКРЕКП підвищила тарифи на послуги ЦО та ГВП, але вже з 1 травня... По квітню компанії будуть нести збитки".



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1347 | Теги: опалення, вода, тарифи | Рейтинг: 1.0/2
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar