реклама партнерів:
Головна » 2018 » Січень » 13 » З нагоди 22-ї річниці утворення у Києві зібралося Чернігівське земляцтво
20:18
З нагоди 22-ї річниці утворення у Києві зібралося Чернігівське земляцтво
З нагоди 22-ї річниці утворення у Києві зібралося Чернігівське земляцтво 12 січня у Міжнародному виставковому центрі в Києві відбулися чергові загальні збори громадської організації «Товариство «Чернігівське земляцтво», приурочені 22-ї річниці її утворення. Форум зібрав разом представників різного рівня осередків організації, керівників органів влади і самоврядування, народних депутатів України, відомих діячів культури, науки і мистецтв родом із Чернігівщини.

Першочергово, відкриваючи збори, їх учасники пом’янули поіменно всіх воїнів АТО з Чернігівщини, які загинули на сході України, учасників Революції Гідності та героїв Небесної Сотні.

Далі присутні в залі переглянули документальний фільм про історію та культуру Чернігово-Сіверщини, а також про основні напрямки роботи, досягнення і здобутки в діяльності товариства «Чернігівське земляцтво» та його районних відділень.

За вагомий особистий внесок у розвиток національної культури, активну просвітницьку і громадську діяльність, що сприяє підвищенню ролі й авторитету Чернігівщини в Україні голова обласної ради Ігор Вдовенко та обласної державної адміністрації Валерій Куліч вручили голові столичного Чернігівського земляцтва Віктору Ткаченку відзнаку «Почесний громадянин Чернігівської області». Ця почесна нагорода присвоєна Віктору Вікторовичу відповідно до рішення Чернігівської обласної ради від 7 грудня 2017 року, яке депутатський корпус представницького органу одностайно ухвалив за підсумками рейтингового он-лайн опитування, під час якого десятки тисяч земляків віддали за нього свої голоси.

У свою чергу володар почесного звання подякував усій чернігівській громаді за довіру, підтримку й високу оцінку його діяльності.

Звертаючись до учасників зборів, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, зокрема, зазначив: «Сьогодні ми з гордістю відзначаємо, що Чернігівське земляцтво у Києві – потужна громадська організація, яка активно діє, розвивається, має високий авторитет і вплив на суспільне життя».

А після – вручив символічний подарунок Чернігівському земляцтву й почесну грамоту облдержадміністрації голові правління ГО «Застава», члену Менського відділення ГО «Товариство Чернігівське земляцтво» Анатолію Солянику.

Офіційна частина зборів завершилася підписанням Угоди про співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою і радою «Товариства «Чернігівське земляцтво». Після цього розпочалися дружні зустрічі земляків по куренях.

За матеріалами прес-служби облдержадміністрації



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 803 | Теги: Збори, Чернігівщина, Чернігівське земляцтво | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar