реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 17 » З великого шкандалю розпочався тиждень для жителів чернігівської Астри
21:27
З великого шкандалю розпочався тиждень для жителів чернігівської Астри
З великого шкандалю розпочався тиждень для жителів чернігівської Астри У четвер у селищі з’явилися представники водоканалу: без єдиного попередження вони перекопали кілька вулиць, перерізали телефонні кабелі, зламали асфальт, і почали прокладати нові труби. Місцевим жителям пояснили, що кільцюють. Але люди запідозрили брехню у словах водоканальщиків, адже кільцюють не в кінці вулиці, як колись планувалось, а в середині — якраз там, де поселився їх новий сусід. Чим закінчився скандал і хто винен у цій ситуації, намагалися розібратися наші журналісти.
О пів на десяту ранку понеділка біля розритих ще з четверга канав вже збираються люди. Тут перекопані дві вулиці – Слов’янська і єдина заасфальтована Славутицька. У працівників водоканалу щоразу нові версії стосовно робіт, кажуть місцеві жителі.
Про заміну труби місцевих жителів ніхто не попереджував. Та й сама труба, яку треба міняти, лежить десь за 50 метрів від розритого місця. Нині тут дві величезні канави, зламаний асфальт і перекрита дорога. На додачу ще й воду відключили і питну привезли машиною. З четверга у людей не працюють телефони й Інтернет, бо кабелі копачі ям розірвали.

Сильну поломку обіцяють вже за день ліквідувати. А от сама ситуація – заміна труб і кільцювання — не дає спокою людям. Вони переконані, що у кранах матимуть ще гіршу воду, та й з напором тут великі проблеми. Старший майстер водоканалу Віталій Мєшкун намагається заспокоїти людей. З його слів стає зрозуміло, що, витрачаючи немаленькі кошти, водоканал кладе тут трубу про всяк випадок.

Але у місцевих жителів своя версія, чому так зненацька тут почалися роботи та ще й у самому центрі селища, де сходяться вулиці, а не в кінці, як це планувалось колись зробити.

Ситуацію, що склалася, коментує нам заступник директора водоканалу Юрій Федорченко, який чотири роки тому поселився на Астрі, і в сторону якого летять стріли обурення. Каже, що стурбований суперечкою, але хотів як краще, бо стара труба, яка лежить за 50 метрів від розритого місця, постійно рветься. Але чому почав роботи біля свого будинку, так і не сказав.
Він таки зустрівся зі своїми сусідами і пообіцяв продовжити кільцювання по всій Астрі. Якщо забуде про обіцянку, люди погрожують жорстокою розправою.
А ще заступник директора «Чернгіводоканалу» каже, що гроші на будинок збирали всією родиною. Нам залишається вірити тому, що водоканал мав усі права і дозволи на прокладання тут нових труб. Адже документів ми так і не побачили, лише сотню разів чули, що вони є.

Джерело: Сіверцентр





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1018 | Теги: астра, Чернігів, Водоканал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar