реклама партнерів:
Головна » 2019 » Травень » 14 » Закон про функціонування української мови, як державної підписано!
19:24
Закон про функціонування української мови, як державної підписано!
Закон про функціонування української мови, як державної підписано! Всі сили пекла зібралися і робили все можливе, щоб цього не відбулося. Але всі їхні зусилля розбилися об твердість волі українського народу, зазначає на сторінці facebook голова Верховної Ради Андрій Парубій.

"Як громадянин України Андрій Парубій хочу попередити всі тих, хто раптом захоче переглянути Закон про мову. Як тільки Ви задумаєте ревізію державної мови – ви уповні відчуєте всю могутню волю і гнів українського народу! Застерігаю Вас!
Сотні років вороги вбивали українську мову, але тепер ми більше не дозволимо зневажати та знищувати нашу українську мову – державну мову в Українській державі!", додає спікер парламенту.

Підписання закону відбулося після відхилення депутатами усіх чотирьох проектів постанов, якими пропонувалося скасувати рішення парламенту щодо ухвалення цього закону, повідомляє УНІАН

Перед цим Верховна Рада розблокувала можливість підписання закону про забезпечення функціонування української мови як державної.
Депутати відхилили усі чотири проекти постанов, якими пропонувалося скасувати рішення парламенту щодо ухвалення закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Так, за проект постанови про скасування рішення Верховної Ради від 25 квітня про прийняття в цілому проекту закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" (№5670-д-П), поданий головою фракції "Опозиційний блок" Вадимом Новинським та його заступником Олександром Вілкулом, проголосували лише 34 народних депутатів із 339, зареєстрованих у сесійній залі.
За проект постанови, поданий рядом депутатів від "Опозиційного блоку" та позафракційними, також проголосували лише 34 народних депутатів із 336, зареєстрованих у сесійній залі.
Крім того, проект постанови депутата від "Опоблоку" Олександра Долженкова підтримали 33 народних депутата із 336, зареєстрованих у сесійній залі.
За ще один проект постанови, поданих депутатами від "Опоблоку" та позафракційними, проголосували 33 народних депутата із 337, зареєстрованих у сесійній залі.
Автори проектів постанов стверджували, що в процесі розгляду цього закону були допущені порушення Регламенту Верховної Ради або "кнопкодавство".

Як повідомлядося, 25 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Документ підтримали 278 народних депутатів.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 548 | Теги: законодавство, українська мова, Андрій Парубій | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar