реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 7 » Закупити 10 нових тролейбусів і збудувати маршрут від Рокосовського до Масанів
15:16
Закупити 10 нових тролейбусів і збудувати маршрут від Рокосовського до Масанів
Закупити 10 нових тролейбусів і збудувати маршрут від Рокосовського до Масанів На нову тролейбусну лінію гроші вже є. Понад 5 мільйонів гривень виділено з міського бюджету, а от на оновлення транспортного складу кошти шукатимуть. В міськраді говорять про кредит від Європейського банку реконструкції і розвитку. Але це плани на перспективу, бо сторони ще ведуть переговори, повідомляє Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія.
180 кредитних мільйонів гривень від Європейського банку реконструкції і розвитку – бажана допомога Чернігівській міській раді і тролейбусному управлінню. Ці гроші Чернігів може отримати вже у цьому році. У планах – осучаснити транспорту інфраструктуру міста, а також придбати 35 нових тролейбусів.
Микола Миргородський, перший заступник Чернігівського міського голови: «Це єдиний транспорт, який перевозить пільгові категорії населення. Тож наша позиція така, що ми маємо їм допомагати».
Сьогодні Чернігівське тролейбусне управління у дуже скрутному стані. З 98 тролейбусів, які щодня виїздять на лінії, треба замінити 74. Термін їх експлуатації вже давно вийшов. А придбати новий тролейбус, за майже 2 з половиною мільйони гривень, управлінню дуже важко.
Держава вже мала кілька спроб підтримати Чернігівське тролейбусне управління. Ряд програм, започаткованих для цього, передбачав оновлення парку. 50% коштів мала б дати міська рада, а іншу половину – держбюджет. Але за держпрограмою не вдалося придбати навіть 10-ти тролейбусів. Останні два новенькі були торік куплені теж за кредитні гроші. Міська влада знову змушена залучати кошти міжнародних організацій. Наразі всі сподівання на чергові 180 млн. гривень.
Міжнародні партнери таки погодять технічну документацію на оновлення транспортної інфраструктури Чернігова, гроші надійдуть на кінець року, або на початок 2016-го. Якщо щедрі європейці пожаліють дати кредит, міська влада шукатиме кошти аби придбати хоча б 10 тролейбусів. І вже понад 5 мільйонів гривень виділено на нову тролейбусну лінію від вулиці Рокосовського і до вулиці Незалежності, що на Масанах. Маршрут прокладуть через вул. 50 років ВЛКСМ. Такі зміни обіцяють вже цього року.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1204 | Теги: Масани, транспорт, тролейбус, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar