реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 25 » Затримана група серійних крадіїв
21:42
Затримана група серійних крадіїв
Затримана група серійних крадіїв Співробітники Чернігівського райвідділу внутрішніх справ затримали групу крадіїв, які за півроку викрали у громадян понад тисячу найменувань речей на загальну суму близько півмільйона гривень.
Як повідомив очільник Чернігівського районного відділу УМВС області підполковник міліції Сергій Довгопол, інформація про крадіжки, схожі за способом скоєння, почала надходити до райвідділу з початку року.

- Проводячи аналіз перших скоєних крадіжок, правоохоронці припускали, що в районі «завелася» організована група злодіїв. Всі крадіжки були ретельно сплановані, а об’єкти посягання зловмисники вибирали теж не навмання. Крали тільки те, що можна було вигідно та швидко продати, - зазначає Сергій Валерійович, – окрім грошей та коштовностей, плазмові телевізори, побутову техніку, електроінструмент. Були серед викраденого й досить габаритні речі, як газові котли, плити, пральні машини і навіть невеликі холодильники. Злодії проникали як до помешкань громадян, так і в дачні будинки.
Розкриття злочинів ускладнювалося тим, що злочинці обирали об’єкти посягань подалі від жвавих автодоріг та в малонаселених пунктах. В ході розробки групи злодіїв оперативники аналізували сліди злочинів, речові докази, виставляли засади та пости на автодорогах.
Довгий час затримати зловмисників не вдавалося, бо ті проявляли велику обережність. Через три місяці копіткої праці правоохоронці вийшли на слід підозрюваних, встановили коло учасників групи та задокументували їх злочинну діяльність.
Було встановлено, що четверо зловмисників пересуваються на двох автомобілях. Один – напіввантажний Иж-2715 «пиріжок» для перевезення викраденого, інший – легковик «Audi-90» для розвідки.
Після отримання інформації, що зловмисники готують чергову крадіжку з приватного будинку в передмісті Чернігова, міліція виставила навколо об’єкта блокпости ДАІ й організувала засаду з найдосвідченіших оперативників райвідділу.
Відчуваючи себе невловимими вже півроку, впевнені в безкарності, зловмисники, як завжди, обібрали черговий об’єкт посягання та прямували до місця схову викраденого. Але тут на заваді їм стали співробітники міліції, які зупинили автівки крадіїв прямо на дорозі. Активного спротиву троє зловмисників не чинили.
Всі троє - мешканці Чернігова, раніше судимі за крадіжки, викрадення автотранспорту та завдання тяжких тілесних ушкоджень. Четвертого зловмисника, вихідця з Кавказу, було затримано на його квартирі. В ході санкціонованого обшуку помешкання було знайдено та вилучено викрадені речі, а також 200 грамів речовини, схожої на порох, яку направлено на експертизу.
Підозрювані поміщені до ізолятора тимчасового тримання Чернігівського райвідділу УМВС в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Відкриті кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка пов’язана з проникненням у житло чи інше приміщення) та за частиною 1 статті 263 — (незаконне поводження з боєприпасами і вибухівкою). Санкція першої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років, а за другою їм загрожує ув’язнення від трьох до семи років.
Як зазначив виконуючий обов’язки начальника Чернігівського РВ УМВС підполковник міліції Сергій Довгопол, в ході проведення розслідування встановлено, що група обкрадала не лише мешканців Чернігова, а й жителів найближчих районів. Вже доведена причетність фігурантів до скоєння злочинів у Городянському районі. Триває досудове розслідування.
Ще не всі громадяни прибули на впізнання своїх речей, яких налічується близько тисячі найменувань.
Крім викраденого майна, у зловмисників вилучені два автомобілі, на яких вони пересувалися, та знаряддя скоєння злочинів. На даний час встановлена причетність підозрюваних до двох десятків крадіжок. Робота з розслідування кримінальних проваджень триває.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 951 | Теги: крадії, Кримінал, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar