реклама партнерів:
Головна » 2017 » Листопад » 9 » Завершення обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає»: результати та враження
20:14
Завершення обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає»: результати та враження
Завершення обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає»: результати та враження Сьогодні, 9 листопада, організатори обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає» у Чернігові підсумували її результати. Цього ж дня на Красній площі відбулося урочисте закриття виставки «Блокпост пам’яті», що посіла особливе місце у реалізації проекту.

Понад місяць групи студентів, вихованців шкіл та професійно-технічних закладів з усієї області відвідували в Обласному молодіжному центрі виставку, яка відображає бойові дії на сході України, розповідає про долі героїв — захисників Вітчизни. Учасники програми переглядали фільми патріотичного спрямування, а також організовували флешмоби у центрі Чернігова в пам’ять про полеглих воїнів. Ці заходи мало не щодня у жовтні міг побачити кожен, хто проходив середмістям обласного центру.

— Це — дійсно правда про ту страшну війну, яку зараз веде Росія проти України, — наголосила заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова під час церемонії закриття виставки «Блокпост пам’яті».

За словами голови ГО «Єдина родина Чернігівщини» Миколи Шанського та заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Олени Соронович, за час роботи програми до неї долучилося майже 8 тисяч зареєстрованих учасників. Втім, крім організованих груп дітей та молоді, до Обласного молодіжного центру приходили і їх родичі, друзі, знайомі, просто небайдужі громадяни. Тож загальна кількість відвідувачів патріотичної виставки, за оцінками організаторів, може сягати 10 тисяч осіб.

Гостей з виставкою знайомили майже 500 спеціально підготовлених екскурсоводів. Оскільки програма діяла за принципом «рівний — рівному», лише третина з них були педагогами. Решта — самі ж діти та студенти.

Одна з таких екскурсоводів — Альона Ткаченко, учениця обласного педагогічного ліцею для сільської обдарованої молоді:

— Ця виставка дуже допомогла людям, а особливо молоді, зрозуміти, які події відбуваються на сході, яка там жорстокість, котрої не видно в новинах. Я була дуже вражена героями, котрі поглянули в очі смерті, побачили пекло, яке там відбувається, віддали своє життя за Україну. Проводячи екскурсії, бачила сльози ліцеїстів — вони дійсно все це переживали.

— За допомогою таких заходів ми показуємо людям всю правду про те, що відбувається навколо і викликаємо в них переосмислення своєї громадянської позиції і взагалі життя, — вважає вихованець Чернігівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Олександр Клименко — відвідувач виставки «Блокпост пам’яті» та учасник патріотичного флешмобу.

Ініціатори програми високо оцінили патріотичну налаштованість жителів Чернігівщини та місцевих посадовців, які підтримали проект.

«Ми отримали тут «зелене світло», — підкреслив голова громадської пошукової організації «Цитадель», один із творців виставки «Блокпост пам’яті» Павло Нетьосов. — «Дуже хотілося б, щоб яка-небудь інша область України прийняла цю естафету і в них вийшло б те, що вийшло у нас. Це справді відбулося вперше в Україні. Такого раніше ніколи не було».

Організатори зізнаються: самі не очікували від жителів області такої згуртованості, відповідальності, патріотичного підйому. Втім, відгуки відвідувачів, які зачитав Микола Шанський, не залишають сумнівів, що програма «Війна, якої немає» залишила глибокі враження у її учасників:

«Дякую за все те, що ви робите для народу. Це пробуджує патріотизм. Дякую загиблим героям, які віддали свої життя за те, щоб ми мирно жили. Дякую батькам загиблих за те, що виховали героїв. Ми бережемо ваші вклади в нас і проростимо ваші зерна».

«Дякуємо за те, що ви дали нам можливість навчатися. Ми будемо вчитися краще, ми будемо будувати Україну»

«Я прийшла на вашу виставку, тому що мої тато й мама знаходяться там. Я подивилася, в яких умовах і з чим їм доводиться [стикатися] там. Я дякую, що ви людям розказуєте [це], і мені вже легше, тому що і мене почали більше розуміти»

«Виставка прекрасна. Я згадала ті часи, коли мій тато був там. І я зрозуміла, чому тато буває невеселий».

Джерело: Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації








Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 750 | Теги: Блокпост, виставка, АТО, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar