реклама партнерів:
Головна » 2015 » Квітень » 20 » Збитки ПАТ «Чернігівгаз» за підсумками 2014 року складають 66,1 мільйонів гривень
17:40
Збитки ПАТ «Чернігівгаз» за підсумками 2014 року складають 66,1 мільйонів гривень
Збитки ПАТ «Чернігівгаз» за підсумками 2014 року складають 66,1 мільйонів гривень 18 квітня 2015 року ПАТ «Чернігівгаз» провело чергові збори акціонерів, на яких були присутні акціонери, що володіють 92,49% акцій. На зборах було затверджено фінансову звітність діяльності компанії та баланс за 2014 рік. За підсумками минулого року чисті збитки компанії становили 66,1 мільйонів гривень.
Однією з головних причин збитків по основним видам діяльності стало суттєве падіння обсягів транспортування та постачання природного газу, що призвело до недоотримання планової тарифної виручки в розмірі 45,4 мільйонів гривень. Замість 848 мільйонів кубометрів газу, затверджених НКРЕКП в структурі тарифів на 2014 рік для ПАТ «Чернігівгаз», обсяг протранспортованого газу склав 713 мільйонів кубометрів.
Загальні витрати ПАТ «Чернігівгаз» становили 798,8 мільйонів гривень, що на 60,8 мільйонів більше ніж в 2013 році. Зростання витрат обумовлене суттєвим здорожчанням матеріалів та обладнання, необхідних для роботи компанії. Понад 81%, а це 286,3 мільйонів гривень тарифної виручки пішло на фінансування виробничої діяльності, оплату праці персоналу, а також на придбання пально-мастильних матеріалів, електроенергії за комерційними цінами тощо.
«На фоні падіння обсягів споживання газу, загальноекономічної кризи та істотного підвищення цін на основні матеріали та обладнання, було очевидно, що 2014-й стане збитковим. В цьому році, до речі як і завжди, головним для нас залишається забезпечення надійного та безперебійного газопостачання. Окрім поточних завдань «Чернігівгаз» сфокусується на підвищенні якості надання послуг, запровадженні нових зручних сервісів для наших клієнтів», - повідомила голова правління ПАТ «Чернігівгаз» Алла Ярова.
Попри скорочення фінансових надходжень, протягом року ПАТ «Чернігівгаз» інвестував в газотранспортну систему 22,8 мільйонів гривень. Окрім цього, планово-технічним обслуговуванням побутових газових приладів було охоплено понад 200 тисяч домогосподарств, виконано 13,7 тисяч заявок по витокам газу, безкоштовно встановлено близько 7 тисяч лічильників газу, видано 1626 технічних умов на газифікацію. Протягом звітного періоду компанія в повному обсязі забезпечувала відрахування до бюджетів всіх рівнів, стабільно виплачувала працівникам заробітну плату.

Основними акціонерами ПАТ «Чернігівгаз» відповідно до реєстру власників цінних паперів, є:
ПАТ НАК «Нафтогаз України» - 25% акцій, ПАТ «Агропромкомплект» - 19,65% акцій, ПАТ «Ролюкс» - 19,65% акцій, ТзОВ «Ласфано Україна» - 13,28% акцій, ПАТ «Газтек» - 13,08% акцій статутного капіталу.

Довідка:
ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить
понад 700 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,8 тисяч км газопроводів. Нашими споживачами є майже 347,4 тисяч сімей, більше 3 тисяч підприємств та установ Чернігівської області.
Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.
Компанія є одним з найкрупніших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується понад 98 мільйонів гривень податків і зборів.



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 937 | Теги: збитки, Чернігівгаз, акції | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar