реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 19 » Жіночий образ Дня Європи в Чернігові
13:32
Жіночий образ Дня Європи в Чернігові
Жіночий образ Дня Європи в Чернігові Сьомий рік поспіль в третю суботу травня Чернігів розквітає кольорами всіх європейських країн, тим самим приєднуючись до загальноукраїнських заходів зі святкування Дня Європи в Україні.
Фестиваль країн Європи, започаткований громадськими організаціями «Жменя» та «Євроклуб», проходить за підтримки міського голови Олександра Соколова у тісній співпраці громадськості та управлінь міської ради: культури, освіти, стратегічного розвитку міста та туризму. Щороку захід збирає шкільні європейські клуби, творчі колективи та просто небайдужих мешканців міста, щоб долучитись до історії, культури та традицій країн Європи.
16 травня у Центральному парку культури та відпочинку, незважаючи на прохолодну погоду, було тепло та затишно від щирих посмішок та гарного настрою.

Традиційно шкільні європейські клуби підготували виставку-презентацію країн Європи за наступними номінаціями:
- творчий виступ (представлення творчого номеру з культурної спадщини країни, яку команда представляє);
- оформлення тематичної експозиції, що розповідає про одну з країн Європи;
- малюнок на папері.

Цього року виставка проходила під гаслом «Жіночий образ Європи», оскільки в цей же день у Центральному парку проходив ярмарок «Що може жінка!» до Міжнародного дня сім’ї, організований Спілкою жінок міста Чернігова та Чернігівською Лігою ділових та професійних жінок.

Під час проведення виставки та ярмарку проводились конкурси, вікторини, майстер-класи для всіх бажаючих, а також творча програма у виконанні аматорських та професійних творчих колективів та виконавців. Протягом дня працювали творчі майстерні від обласного центру ремесел, відбувались покази колекцій одягу від чернігівських професійно-технічних училищ.
Перший заступник Чернігівського міського голови Микола Миргородський привітав учасників та гостей фестивалю, переглянув виставку шкільних євроклубів та ярмарок й відмітив, що "поєднання експозиції з ярмарком, присвяченим жінці, дало новий творчий поштовх фестивалю, відкривши чарівні та неповторні жіночі образи європейських країн".

За інформацією управління культури міської ради



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 951 | Теги: єврокулуби, європа, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar