реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 18 » Зведений загін міліції Чернігівщини пробився з оточення з-під Дебальцевого
19:15
Зведений загін міліції Чернігівщини пробився з оточення з-під Дебальцевого
Зведений загін міліції Чернігівщини пробився з оточення з-під Дебальцевого Понад півсотні бійців зведеного загону міліції Чернігівської області, які разом з військовими воювали на передовій в Чорнухиному поблизу Дебальцевого, пробилися з оточення., повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області.
18 лютого наші земляки під командуванням в.о. заступника начальника УМВС в Чернігівській області підполковника міліції Едуарда Альохіна пробилися з оперативного оточення.
Нагадаємо, на передову ця ротація міліціонерів вирушила 6 лютого. Зведений загін складається з понад півсотні бійців апарату Управління МВС в області, працівників підрозділів, відділів і служб та особового складу райвідділів. В основному це міліціонери, які вже не вперше поїхали на війну.
Телефоном командир зведеного загону підполковник міліції Едуард Альохін розповів:
- Останніх три дні в районі Чорнухиного було дуже гаряче. Наші позиції, блокпост «Балу», що за півтора кілометри від нас, атакувала «спецура» з кадрових російських військових, які проривалися на Дебальцеве.
Росіяни стріляли з усіх видів озброєння, яке у них є – артилерія, міномети, «Гради», танки, гаубиці. Зброї у них вистачає, бо наші північні «сусіди» їх озброїли до зубів.
Ми відповідали з ручних та автоматичних гранатометів, стрілецької зброї, «підствольників». Наші сусіди-армійці зі 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади тримали стратегічне перехрестя Фащівка – Чорнухине – Нікішине. Вони й прикривали нас артилерією. Разом з ними і проривалися з оточення.
Відходили з позицій ми після отримання наказу командування, робили це організовано, зі зброєю, використовуючи її за призначенням. Багато техніки вийшло з ладу під час прориву, коли по нас лупили з мінометів, «Градів» і гранатометів. Наприклад, наш «Урал» з бійцями уцілів лише завдяки асу-водію, який майстерно маневрував між пострілами РПГ. Решта бійців вийшла на броні.
З початку ротації у нас п’ятеро поранених, з них двоє бійців - протягом останнього дня (поранення в ногу і контузія).
Наразі командування антитерористичної операції визначає подальше місце дислокації зведеного загону міліції Чернігівщини та перелік задач, які правоохоронці виконуватимуть.





Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1028 | Теги: Чернігівщина, міліція, АТО, Дебальцево | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar