реклама партнерів:
Головна » 2019 » Листопад » 7 » 7 листопада. Церква вшановує пам’ять праведної Таїфи, колись їй молилися всі кравці
12:19
7 листопада. Церква вшановує пам’ять праведної Таїфи, колись їй молилися всі кравці
7 листопада. Церква вшановує пам’ять праведної Таїфи, колись їй молилися всі кравці Цього дня Церква вшановує пам’ять праведної Таїфи – тієї самої, яку воскресив апостол Петро.
Вона була членкинею християнської общини Іопії, професійно займалася шиттям. Шила на замовлення для заможних клієнтів, а також обшивала всіх нужденних, хто до неї звертався. Якось вона важко захворіла й померла. Її подруги, сестри по вірі, почувши, що неподалік проповідує апостол Петро, звернулися до нього, аби він помолився про спочилу. Той прийшов, став на коліна, помолився, а в кінці промовив: «Таїфо, встань». І жінка дивовижним чином повернулася до життя. Про це йдеться в Діяннях апостолів (Діян. 9 : 40).

Святій Таїфі колись молилися всі кравці. А шевці від Таїфи починали працювати вже при свічці. У ніч напередодні Дмитрія, а завтра в нас свято – Димитрія Солунського, точнісінько як і на Юріїв день, начебто відьми скидали з неба місяць, перетворювали його на корову й доїли. Після того вони пили те молоко й могли спокійнісінько жити ще 300 років.

Іменинники сьогодні чоловіки з рідкісними іменами Маркіян (Марко) і Мартирій.

За матеріалами Укрінформ
Фото з архіву "Чернігівського формату"




Категорія: ЦІКАВИНКИ | Переглядів: 803 | Теги: прикмети, церковні свята | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar