реклама партнерів:
Головна » 2010 » Червень » 11 » Чернігівська митниця викрила схему незаконного переміщення товарів на суму понад 6 млн гривень
21:03
Чернігівська митниця викрила схему незаконного переміщення товарів на суму понад 6 млн гривень
Чернігівська митниця викрила схему незаконного переміщення товарів на суму понад 6 млн гривень Співробітники служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чернігівської митниці за результатами здійснених аналітично-пошукових заходів та опрацювання інформації, отриманої від митних органів Республіки Латвія викрили схему незаконного переміщення через митний кордон України скловолокна.
Здійсненою перевіркою встановлено, що протягом 2009 року на адресу двох підприємств-резидентів надходив товар «Нетканий матеріал скловолокно в асортименті» виготовлений у Китайській Народній Республіці. Відправлення даного товару здійснювались з території Латвійської Республіки. Продавцями виступали підприємства, що зареєстровані у Великій Британії.
У ході опрацювання матеріалів митних органів Республіки Латвія встановлено ознаки того, що з моменту митного оформлення товару в режимі експорт до переміщення через митний кордон України, а також до митного оформлення митними органами України в режимі імпорт здійснювалась підміна товаросупровідних документів.
Документально встановлено, що товар «Склосітка та склотканини в асортименті» були переміщені через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. Документи, що надавались для митного контролю містили неправдиві дані стосовно дійсних відправника та одержувача товару, вартості та найменування товару, його коду та країни походження.
За даними фактами складено протоколи про порушення митних правил за ознаками правопорушень, передбачених статтями 352 і 355 Митного кодексу України. Вартість предметів порушень митних правил склала 6,3 мільйона гривень. У результаті цих незаконних оборудок Державний бюджет України недоотримав 1,7 мільйона податків і зборів.

Джерело: Прес-служба митниці



Категорія: Кримінал | Переглядів: 1222 | Теги: Чернігівська митниця, Кримінал | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar