реклама партнерів:
Головна » 2022 » Квітень » 8 » Декомунізація. Портрети Леніна і Сталіна зняли з водонапірної вежі у Новгороді-Сіверському
06:29
Декомунізація. Портрети Леніна і Сталіна зняли з водонапірної вежі у Новгороді-Сіверському
Декомунізація. Портрети Леніна і Сталіна зняли з водонапірної вежі у Новгороді-Сіверському Портрети Леніна і Сталіна 7 квітня зняли з водонапірної вежі у Новгороді-Сіверському. Мозаїчні зображення комуністичних лідерів скинули з висоти вниз.
Про це повідомляє Суспільне.

Це відповідь на слова Путіна, що він декомунізує Україну, сказав Суспільному заступник начальника Новгород-Сіверської районної військової адміністрації Володимир Шкарпітко.

«Там Путін казав, що покаже нам декомунізацію. Так ми завтра приведемо все в автентичний вигляд. Було б добре змонтувати, як виглядала вежа, коли її збудували в 1910 році, і як вона виглядає зараз убого з цими портретами, слова цього покидька і наша йому відповідь. А вежу ми зробимо такою якою вона була колись при побудові. Якраз буде символічним результат спецоперації расеї: показали нам декомунізацію, а ми знесли останні портрети», – сказав Шкарпітко.

Нагадаємо, у 2018 році Український інститут національної пам’яті звернувся до Генпрокуратури та Нацполу із проханням відкрити кримінальне провадження за фактом поширення і публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму у Новгороді-Сіверському через розміщені мозаїчні зображення Сталіна та Леніна на водонапірній башті.

Колишній міський голова Олег Бондаренко тоді пояснював, що портрети не є ані пам’ятними знаками, ані пам’ятниками, а тому не підлягають декомунізації та демонтажу. Кримінальне ж провадження закрили у 2020 році через відсутність складу правопорушення.

Пізніше Олег Бондаренко заявив про намір встановити на портрети грати та напис «Кати українського народу».



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1021 | Теги: Ленін, Новгород-Сіверський, декомунізація, Сталін | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar