реклама партнерів:
Головна » 2009 » Листопад » 20 » Депутати не хочуть обиратися за гречку, а хочуть щоб їх обирали за партійну приналежність?
18:46
Депутати не хочуть обиратися за гречку, а хочуть щоб їх обирали за партійну приналежність?
Депутати не хочуть обиратися за гречку, а хочуть щоб їх обирали за партійну приналежність? 19 листопада, в прямому ефірі ТРК «Новий Чернігів» транслювалася передача «Медіакратія». В студії були присутні представники всіх фракцій Чернігівської міської ради.
Традиційно проводилося інтерактивне голосування, відповідали чернігівці на питання: «За що ви обиратимете депутатів міської ради»?
1. За політичну приналежність.
2. За популярність.
3. За гречку.
Телепередача складаэться з двох частин між якими транслюється блок новин. І на момент закінчення першої голоси розподілися наступним чином:
1. За політичну приналежність - 158 голосів
2. За популярність - 114 голосів.
3. За гречку - 213 голосів.
Промовисті данні, які говорять самі за себе. Вже на початок другої частини програми розстановка кардинально змінились:
1. За політичну приналежність - 271 голосів
2. За популярність - 239 голосів.
3. За гречку - 218 голосів
Дивна ситуація, за майже 50 хвилин, які тривала перша частина програми, в опитуванні взяли участь 485 чернігівців. А за 15 хвилин, коли транслювалися новини і не показувалися номери для участі в опитуванні, зателефонувало 243 учасники. Але факт залишається фактом.
На закінчення програми голоси розподілились:
1. За політичну приналежність - 424 голосів
2. За популярність - 420 голосів.
3. За гречку - 425 голосів
«ПІК» звернувся до ведучої телепрограми "Медіакратія" Надії Шатун з проханням прояснити ситуацію з дивною активністю глядачів підчас перерви. Пані Надія запевнила, що єдиний спосіб вплинути на голосування це зателефонувати за вказаним номером. І працівники телебачення, так не мають можливості впливати на результати.
А от учасники програми ( місцеві депутати) з початком перерви, значно активізувалися і почали діставати власні телефони, зазначила пані Шатун. Але стверджувати, що саме депутати вплинули на голосування немає підстав. За словами ведучої- перед початком ефіру вона попросила всіх учасників передачі вимкнути «мобілки», щоб уникнути «накручування» в голосуванні.
Звичайно, будь-який соціолог скаже, що такі опитування, аж ніяк не можна вважати репрезентативними. Але все ж таки над результатами опитування варто задуматися.
Як видно, за результатами голосування, щонайменше третині чернігівців байдуже хто належить до якої партії. Вони готові відмовитися від власного права голосу заради ситуативної вигоди. І цей показник є свідченням того, що до громадянського суспільства про яке всі так багато говорять ще дуже далеко.
Якщо ж зробити припущення, що « накручували» лічильники голосування самі депутат, чи хтось за їхнім наказом, то стає зрозумілим кому хочеться обиратися за партійними списками.

Володимир Андрєйченко
Джерело: ПІК: Події і коментарі



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1342 | Теги: Політика, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 1
avatar
0
1 roni • 21:36, 24.07.2010
Мені теж байдуже, до якої партії хто належить . головне щоб людина була адекватна і дбала не лише про себе.
avatar