реклама партнерів:
Головна » 2019 » Вересень » 6 » Північно-Східний відділ Інституту нацпам'яті охопить Чернігівську, Сумську, Харківську, Полтавську і Луганську області
15:37
Північно-Східний відділ Інституту нацпам'яті охопить Чернігівську, Сумську, Харківську, Полтавську і Луганську області
Північно-Східний відділ Інституту нацпам'яті охопить Чернігівську, Сумську, Харківську, Полтавську і Луганську області 4 вересня презентація Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам'яті відбулася в найбільшому після столиці місті України. Про «бандеризацію» знову ніхто не говорив.
Чим буде займатися новий підрозділ УІНП – про це розповіли його співробітники на прес-конференції 4 вересня. Повідомляє Kharkiv Today.
«Тактично — це кілька напрямків: моніторінг процесу декомунізації, власні проекти, спрямовані на дослідження та репрезентацію локальних сюжетів, інформаційна та організаційна підтримка продуктів УІНП на місцях», — повідомила під час прес-конференції Марія Тахтаулова, яка очолила відділ у Харкові.
«Якщо говорити про стратегічне бачення, то це — органічне поєднання локального із загальнонаціональним», — так характеризує місію регіональних представництв УІНП Тахтаулова.
«Сьогодні усе більш актуальним стає врахування регіональних особливостей і тісніша співпраця з регіонами» — додав заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак.
Історик каже, що з появою Інституту нацпам'яті Україна дала оцінку злочинам тоталітарних режимів – як нацистського, так і комуністичного і намагається подолати історичні міфи, які досі функціонують у колективній пам'яті українців.
Інститут нацпам'яті активізує свою діяльність в регіонах. Північно-Східний відділ став першим серед новостворених регіональних представництв. Він охоплює ЧЕРНІГІВСЬКУ, СУМСЬКУ, ХАРКІВСЬКУ, ПОЛТАВСЬКУ та ЛУГАНСЬКУ області. Наразі такі відділи створені також у Вінниці та Дніпрі. Незабаром з'являться представництва УІНП у Львові та Одесі.
«Для популяризації українського минулого Український інститут національної пам'яті створює виставки, настольні ігри, відеороліки, видає книжки. Таким проектом, який дозволяє по-новому подивитися на минуле є і презентація музичного альбому «Пісні Української революції» гурту «Хорея Козацька», — говорить Володимир ТИЛІЩАК.
Презентацією цього альбому у Харківській обласній філармонії завершилася презентація УІНП у Харкові.
Найближчим часом у Харкові відкриють виставку «Фактор Свободи». Наприкінці вересня відбудеться методичний семінар для викладачів та вчителів. Також філія УІНП перейматиметься питаннями декомунізації, серед яких — незаконне перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект маршала Жукова.
Марія ТАХТАУЛОВА заявила:
«Зараз можу повідомити, що справа знаходиться у Харківському окружному адміністративному суді. П'ять позовів об'єднані в одне провадження і питання стосовно його судового розгляду у звичайному режимі залишається відкритим: поки йде мова про письмове провадження.
Також триває розслідування Нацполіції стосовно рішення Харківської міської ради.
Днями виникло питання щодо встановлення дошки Юрію Шрамку. Людина 20 років працювала у КГБ на керівних посадах і у відповідності із Законом не може бути увічнений…
Також є багато питань щодо метрополітену. З ними також контактуємо, сподіваємося на розуміння і виконання закону».
Відео прес-конференції доступно на facebook-сторінці УІНП.

Наталя Позняк



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1174 | Теги: Інститут національної памяті, Чернігів, Харків | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar