реклама партнерів:
Головна » 2022 » Листопад » 25 » У Чернігові створено Регіональну раду з нагородження відзнакою «Орден Святого Пантелеймона»
15:14
У Чернігові створено Регіональну раду з нагородження відзнакою «Орден Святого Пантелеймона»
У Чернігові створено Регіональну раду з нагородження відзнакою «Орден Святого Пантелеймона» Сьогодні у Чернігові відбулось установче засідання Регіональної ради Чернігівської області з призначення відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона». Провів зібрання генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» Андрій Жиденко. До роботи долучилась голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, заступник начальника обласної військової адміністрації Жанна Шерстюк, а також представники медичної галузі, духовенства та журналістики.

Як відомо, відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» започатковано у 2017 році. Створена вона була на основоположних засадах започаткованої у 2009 році заохочувальної відзнаки Міністерства охорони здоров’я України «Хрест Пантелеймона Цілителя». Відзнака є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у медичній галузі.

Учасниками сьогоднішнього засідання шляхом відкритого голосування було обрано склад Регіональної ради, її голову, двох заступників та секретаря з представників місцевої медичної спільноти, громадських організацій, органів влади, духовенства, журналістської сектору, а також сфери культури та молоді.

Метою створення Регіональної ради є відбір кандидатів, аналіз їхньої діяльності, подання справ відібраних кандидатів на розгляд Національної експертної комісії з нагородження відзнаками «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона».

Вручається відзнака «Орден Святого Пантелеймона» по одному переможцю у 9 номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству», «За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України», «Найкращий заклад охорони здоров’я», «Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я» та «Найкращий працівник фармації».

Дана відзнака присуджується один раз за життя особі незалежно від статі, раси, політичних, релігійних та інших переконань.

Нагорода «Медаль Святого Пантелеймона» запроваджена у 2018 році. Вручається вона молодим громадянам України віком до 35 років, яким притаманні високий професіоналізм, духовно–моральні якості, та тим, що розробили, впровадили власний проєкт та досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, волонтерській та громадській діяльності.

Медаль присуджується щороку у 3 номінаціях: «За лікарське мистецтво», «За турботу і ласку до хворого», «За наукові розробки в медицині».

Вручаються нагороди під час урочистої церемонії, яка відбувається щорічно 9 серпня у День Святого Великомученика та Цілителя Пантелеймона.

Джерело: відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради






Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1406 | Теги: Чернігівщина, обласна рада, церква, Орден Святого Пантелеймона | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar