реклама партнерів:
Головна » 2008 » Жовтень » 30 » Не пустіть пташиний грип на подвір'я
16:30
Не пустіть пташиний грип на подвір'я
Не пустіть пташиний грип на подвір'я 28 жовтня відбулася прес-конференція "Що таке пташиний грип та з чим його їдять", організаторами якої виступили виконавці програми "Не пустіть пташиний грип на подвір'я" - МГО ЦПМ "Апельсин" та Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області.
В прес-конференції взяли участь Володимир Дейнеко - заступник начальника Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Чернігівської обласної державної адміністрації, Наталія Кот - методист з просвітницької роботи, Ірина Черенько - голова правління МГО "Центр прогресивної молоді "Апельсин"", координатор проекту "Не пустіть пташиний грип на подвір'я".
В ході заходу Наталія Кот поінформувала присутніх про мету проекту та про інформаційно-просвітницьку роботу, яку проводять працівники МНС. Вона сказала, що головне запобігти паніці серед населення та попередити поширення вірусу на території області.
За словами Володимира Дейнеко через Чернігівську область проходять шляхи осінньо-літніх перельотів диких птахів, а тому область знаходиться в зоні ризику зараження на пташиний грип.
І хоча на сьогодні на Чернігівщині не було жодного підтвердженого випадку виникнення прояву хвороби або зараження, але загроза є і до неї потрібно бути готовим. Володимир Андрійович розповів про те, що в області за різними галузевими напрямками проводиться підготовка працівників, які будуть ліквідувати наслідки та працювати в зонах ураження. Складність боротьби з пташиним грипом ще й в тому, що лабораторій, які б могли визначити захворювання, в Україні немає. Найкращий статус має лабораторія в Англії, куди зразки для аналізів мають бути доставлені впродовж 4-6 годин після отримання, результати аналізів досліджуються 2-3 тижні. А інкубаційний період хвороби 21 день.
Запобіжні заходи та засоби безпеки під час осінньо-весняної міграції диких птахів фахівці радять наступні. По-перше, не допускати контакту дикої птиці та домашньої, по-друге, окремо утримувати домашніх птахів та худобу, по-третє, обов'язково мити руки після контакту з птахами з милом, щоб запобігти передачі вірусу.
Координатор проекту "Не пустіть пташиний грип на подвір'я" Ірина Черенько розповіла про діяльність ЦПМ "Апельсин" в останні три місці, так в ході інформаційної кампанії було проведено 7 зустрічей з представниками районних управлінь, студентами. Під час цих заходів роздавалися інформаційні плакати та календарі. Вона повідомила, що навесні потрібно починати проводити інформаційну кампанію серед населення особливо сільського.
Також наприкінці прес-конференції було проведено демонстрацію захисного одягу.

Джерело: Стельмах Оксана, "Чернігівський монітор",
http://monitor.chernigov.net/arhiv-n....ya.html



Категорія: Медицина | Переглядів: 1466 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar