реклама партнерів:
Головна » 2024 » Січень » 23 » Чернігів наближається до епідеміологічного порогу на грип та ГРВІ
19:44
Чернігів наближається до епідеміологічного порогу на грип та ГРВІ
Чернігів наближається до епідеміологічного порогу на грип та ГРВІ Про це йшлося під час загальноміської щотижневої наради в муніципалітеті 23 січня. Засідання з керівниками управлінь та комунальних підприємств Чернігівської міської ради проводив в.о. міського голови Олександр Ломако.
Рівень захворюваності на грип та ГРВІ наближається до епідеміологічного порогу, повідомив гендиректор міської лікарні №2 Владислав Кухар.
— Якщо темпи зростання захворюваності будуть зберігатися, то через кілька тижнів перейдемо через планку епідеміологічного порогу, відповідно, тоді будуть включатися всі обмеження, які визначить санітарно-епідеміологічна служба.
Олександр Ломако, враховуючи доповідь Владислава Кухаря, звернувся до батьків, аби вони вчасно реагували на стан здоров'я своїх дітей, і при перших симптомах захворювання залишали їх вдома.
— Прохання до батьків: якщо ви бачите у дитини мінімальні симптоми захворювання, залишайте її вдома — аби зупинити поширення захворювання. Інакше, будемо вимушені піти на карантин.

Заклади освіти наразі працюють в звичайному режимі
— В залежності від рівня захворюваності, на сьогодні є окремі класи, які переведені в дистанційний режим роботи, — повідомив під час наради начальник управління освіти Василь Білогура.
Принагідно, Василь Білогура проінформував про співпрацю управління освіти з партнерами. Наприклад, минулого тижня у школі №35 відкрили освітній простір, облаштований завдяки ГО «DOCCU» за фінансової підтримки міжнародної неурядової організації Finn Church Aid в рамках проєкту «KOLO Clubs 2.0».
Крім того, Чернігів відвідала делегація з Латвії у складі спікерки парламенту Дайги Міеріні, Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Ілгварса Кляви та депутатів сейму, яка відвідала дитячий садок №19. Латвія допомагатиме з його відновленням, вкладаючи власні кошти, а також залучила до цього процесу ПРОООН.

— Найближчим часом мають завершитися тендерні процедури, які проводить ПРООН. Все, що потрібно від нас, ми надали. Готові й надалі сприяти, аби якомога швидше розпочалися відповідні відновлювальні роботи, — зауважив Білогура.
Розпочалися роботи у низці закладів освіти, пов'язані з поліпшенням умов перебування в укриттях, передбачені співпрацею з французькою організацією «ACTED». Крім того, триває напрацювання з цим же партнером і плану робіт з термореновації шкіл №20, 33, 34.
Також невдовзі планується оголошення закупівель у рамках співпраці зі швейцарсько-українським проєктом «DECIDE» (облаштування укриттів у п'яти закладах освіти та капітальний ремонт школи №13).

Джерело: пресслужба Чернігівської міської ради



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1487 | Теги: Чернігів, ГРВІ, епідемія, школи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar