реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 7 » Футбольний ажіотаж із прикрими наслідками
10:19
Футбольний ажіотаж із прикрими наслідками
Футбольний ажіотаж із прикрими наслідками Чернігів — тихе північне місто з доволі спокійним темпом життя. Будь-які гучні події не залишаються непоміченими. Ось і минулого тижня містяни відгукнулися на запрошення нового для Чернігова політика Геннадія Корбана відвідати Красну площу та повболівати разом за «Дніпро». Чому б і ні? Не щотижня українська футбольна команда потрапляє до фіналу Ліги Європи. Тим паче, що на площі встановили величезний екран, сцену, облаштували кілька наметів. Майже як європейська фан-зона. Шкода лише, що виявилася з не дуже європейським колоритом.
У той час, як завзяті вболівальники святкували голи в чужі ворота й оплакували м’ячі, що залітали у рідні, ті жителі близьких районів, які не цікавляться популярною грою, були просто змушені слідкувати за розвитком подій на стадіоні у Варшаві. Шкода, але продумати всі моменти організаторам не вдалося. Свист, крики й нецензурна лайка не лише під час трансляції, але й по її завершенні не давали жителям довколишніх будинків заснути. Багато хто з них звертав увагу на незаконність подібних заходів, адже в Україні ще ніхто не скасовував так звану «тиху годину» (заборона гучних звуків, що перевищують допустимі санітарні норми, у період від 22.00 до 08.00). «Такі заходи потрібно проводити, порадившись із людьми. А то вийшло, що де захотів — там і розклався. І людям незручно», — скаржиться Ірина Степанівна, мешканка центрального району Чернігова.
Не менше нарікань щодо проведення масового перегляду футбольного матчу висловили й комунальники міста, яким уранці довелося витягати пусті пляшки, недопалки та інші «подарунки» з-під кожного дерева.
«У всьому світі — і це практика того ж УЕФА — для перегляду великих футбольних матчів створюють фан-зони. Як правило, щоб не заважати іншим містянам, використовують спортивні об’єкти, наприклад, стадіони. Мабуть, через те, що в Корбана не було бажання або можливості оплатити оренду будь-якого з міських стадіонів, за прибирання та неспокійну ніч довелося заплатити місту», — скаржиться Вадим, співробітник однієї з комунальних служб Чернігова.
Окрім щирого наміру зібрати вболівальників за улюбленою справою, містяни побачили недалеку перспективу виборів. А допомогли їм це помітити кепські дії тих, хто вирішив використати любов чернігівців до футболу для власних корисних цілей. Усе було б нічого: як кажуть, «на виборах усі заробляють», та цього разу все ж переборщили з креативністю. Ідеться про недолугі творчі написи, якими вранці рясніло півміста. «Днепр-чемпион, Гена-депутат», «Корбан прийдет — порядок наведет» и «Корбан наш депутат!» — таке обличчя мали фасади багатьох будівель Чернігова на ранок після бурхливої ночі. «Це для тих, хто, можливо, не знав, звідки щедрість на такі заходи, щоб пригадали, що за 2 місяці — на виборчі дільниці», — пише
«Masin_ik» на форумі siver.com.ua.
Нечисті наміри в діях дніпропетровського лобі помітила і громадська організація «Рада розвитку регіону». Зокрема, у відкритому зверненні активісти повідомили про своє занепокоєння фактами вандалізму, що спостерігалися в Чернігові. А саме: некоректними написами на будівлях, які з’явилися після футбольного матчу. «Ми закликаємо Геннадія Корбана не імітувати напади на себе та вести цивілізовану кампанію. ГО «Рада розвитку регіону» наголошує, що любов і повага до рідного Чернігова — це те, що нас об’єднує», — ідеться в тексті.
Громадські активісти міста запропонували винуватцям інциденту за власні кошти позбавити будівлі, магазини та кав’ярні ганебних написів. А фарбу, що використали для «прославлення» імовірного кандидата, використати на відновлення зупинок громадського транспорту.
За тими, як-то кажуть, «не заіржавіло». Уже наступного дня після гучного святкування кілька інтернет-ресурсів опублікували «тексти-виправдання» згаданого політика, які намагалися перекласти вину за те, що сталося, на поки неоголошених конкурентів. Примітно, що деякі з публікацій вийшли з позначкою «реклама». Попри заперечення причетності до подій, Геннадій Корбан усе ж попросив пробачення за скоєне у чернігівців. Зокрема, він погодився компенсувати витрати за нанесені збитки власниці весільного салону, повідомляє портал Чернігова gorod.cn.ua. Власну вину загладив букетом квітів.

Джерело: Чернігівські відомості



Категорія: ПОЛІТИКА | Переглядів: 1131 | Теги: надписи на будинках, Корбан, вибори, футбол | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar