реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 1 » Стартував чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу
15:16
Стартував чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу
Стартував чемпіонат Чернігівського району з міні-футболу 28 лютого у приміщенні фізкультурно-оздоровчого комплексу «Олімпієць» міста Славутича Київської області розпочалася першість Чернігівського району Чернігівської області з міні-футболу.
32 команди з Чернігівського, Ріпкинського, Куликівського районів Чернігівщини, міст Чернігова і Славутича повели боротьбу за чемпіонський титул.
На першому етапі всі учасники поділені на 8 груп по 4 команди. До півфінальної стадії потраплять 15 кращих – всі переможці груп, а також 7 команд з числа тих, що займуть другі місця в групах.
Ігрові дні першого етапу – 28 лютого, 1, 7 та 9 березня. Тривалість матчів – 2 тайми по 14 хвилин.

ГРУПА 2
--------------
«Атлетик» (Славутич) - «Олімпік» (Чернігів) 8:0 (3:0)
«Сіверяни» (Чернігів) - «КДЮСШ» (Славутич) 1:2 (1:0)
«Атлетик» - «Сіверяни» 5:2 (2:1)
«Олімпік» - «КДЮСШ» 2:3 (1:0)
«КДЮСШ» - «Атлетик» 3:3 (1:1)
«Сіверяни» - «Олімпік» 9:3 (6:1)



До числа сіяних при жеребкуванні організатори віднесли «Атлетик» і «Сіверян», однак очікувалося, що серйозну конкуренцію фаворитам складе місцева славутицька молодь із «КДЮСШ». І вже в першому турі юнаки здолали «Сіверян» у поєдинку, який і став ключовим при визначенні остаточного розподілу місць. Гості відкрили рахунок вже на 2-й хвилині (Ілля Седень) і, загалом, впевнено контролювали хід гри. «Сіверяни» чергували на полі дві четвірки гравців, однак не вловили момент, коли по перерві суперник активізувався і необхідно було випускати основних виконавців. Відтак «КДЮСШ» зрівняла рахунок. Швидкості зросли, однак юнаки теж завелися і всі старання одного з фаворитів не приносили результату. «Сіверяни», як не старалися, не змогли реалізувати чисельну перевагу, коли судді вилучили гравця суперника за неспортивну поведінку (матчі обслуговували досвідчені чернігівські арбітри Сергій Ткаченко і Владислав Зварич). А на останній хвилині контрвипад «КДЮСШ» і Колесниченко невідпорно пробиває, приносячи своїй команді 3 очка.
«Сіверянам» необхідно перемагати «Атлетик», аби зберегти шанси на продовження боротьби. Однак ще одна місцева команда цього дня діяла просто блискуче. На вістрі атаки виділявся Віталій Шоха – кращий бомбардир першого ігрового дня (на його рахунку 8 м’ячів). І хоча гості вже в дебюті відкрили рахунок, але у відповідь отримали хет-трик від Віталія (у другому матчі поспіль). А надалі, попри всі старання, так і не змогли відігратися. Натомість ледь не створив сенсацію «Олімпік», який довго лідирував проти «ДЮСШ», а коли юнаки з великими труднощами відігралися і навіть вийшли вперед, на останній хвилині матчу чернігівці таки зуміли врятуватися – 2:2.
Перед останнім туром інтрига майже зійшла нанівець. «Атлетик», впевнено обігруючи «КДЮСШ», наприкінці поєдинку дозволив землякам вибороти нічию, що гарантувало юнакам друге місце. Ну а «Сіверяни» остаточно «прокинулися» лише в останньому матчі, наколотивши «Олімпіку» цілих 9 м’ячів. Та вже було запізно.

ГРУПА 1
-------------
«БЮС-Гарантія» (Чернігів) - АК «БАРС» (Чернігів) 3:5 (1:2)
«Кіт і Пес» (Чернігів) - «Доза Позитиву» (Чернігів) 1:2 (0:0)
«БЮС-Гарантія» - «Кіт і Пес» 3:0 (2:0)
АК «БАРС» - «Доза Позитиву» 3:3 (2:1)
«Доза Позитиву» - «БЮС-Гарантія» 2:4 (2:1)
«Кіт і Пес» - АК «БАРС» 3:4 (2:2)



Група виявилася на диво рівною. З одного боку – діючий чемпіон району «БЮС-Гарантія» і фіналіст першості Чернігова в першій лізі «Кіт і Пес» (хлопці приїхали на турніру відразу після поєдинку за 1 місце, в якому поступилися супернику лише в серії пенальті). З іншого – максимально мотивовані досвідчені хлопці з «БАРСу», що прагнули повернути своїй команді минулу славу, а також новачки з «Дози Позитиву» (приємна назва, що й казати), які показали відмінний футбол і залишили по собі лише позитивні (даруйте за тавтологію) враження.
Вже в стартовому матчі «БАРС» проявив куди більше старання і наполегливості, що стало певною несподіванкою для чемпіона. Тричі «БЮС-Гарантія» скорочувала відставання до мінімуму, однак суперник миттєво відновлював перевагу у два м’ячі і зберіг перемогу. Запам’ятався і наступний поєдинок, в якому «Кіт і Пес» та «Доза Позитиву» 24 хвилини не могли відкрити рахунок – просто відмінно діяли воротарі обох команд. Зрештою, фаворит зумів забити, однак дебютанти не знітилися і зусиллями Олександра Корпана та Андрія Криволапа таки вирвали 3 очки. Ось так вийшло, що вже в другому турі обидві сіяні команди мали визначити, хто з них зуміє продовжити боротьбу, а хто зійде з дистанції. На полі точилася справжня битва. «БЮС-Гарантія» швидко провела дві результативні атаки, однак «Кіт і Пес» відчайдушно намагався відігратися. Знову фантастично діяли воротарі обох команд, відбиваючи удар за ударом в карколомних стрибках. Атаки грізними хвилями накочувалися то на одні, то на інші ворота. Можливо, команді «Кіт і Пес» не вистачило свіжості, хоча хлопці билися відчайдушно і заслуговують тільки найкращих слів. Ну а наприкінці матчу відзначився кращий бомбардир «БЮС-Гарантії» Ігор Дворчук (6 м’ячів у груповому турнірі), підвівши підсумок цьому захоплюючому поєдинку – 3:0.
«Доза Позитиву» першою повела в рахунку проти «БАРСа», суперник тільки з максимальною напругою відігрався і вийшов в лідери. Рахунок 2:1 протримався 14 хвилин – вкотре бездоганно діяли кіпери команд. Врешті лідер атак «БАРСу» Дмитро Пашко пробиває Михайла Сьомова – 3:1. Все? Яке там! Потужним пострілом спершу Олександр Корпан, а на останній хвилині Андрій Криволап виривають нічию – 3:3. Неймовірно!
Останній тур. «Доза Позитиву» і «БЮС-Гарантія» мають визначити володаря другого місця в групі. Швидкості захмарні, напруга неймовірна. Андрій Криволап двічі таки пробиває кіпера «БЮС-Гарантії» Максима Бурого, суперник відповідає потужним пострілом у верхній кут Ігоря Дворчука. І знову довгий час тримається рахунок 2:1. На полі шалена боротьба (хоча на диво коректна, у цій групі судді не винесли жодного попередження), швидкості стають взагалі неймовірні. Обидві команди стрімко несуться в атаку, б’ють з будь-яких позицій, воротарі ледь встигають переводити подих. Кульмінація настає 18-й хвилині. Один із лідерів «Дози Позитиву» Олександр Корпан опиняється віч на віч із голкіпером суперника, намагається того обіграти і отримує по ногам. Важко сказати, чи зіграв воротар у м’яч, чи таки був фол. Однак суддя не зупинив гру, миттєвий контрвипад «БЮС-Гарантії» призводить до взяття воріт – 2:2. Поки всі присутні намагаються осмислити розвиток подій (потенційні 3:1 миттєво перетворюються у нічийний рахунок), чемпіон проводить ще одну стрімку атаку і виходить в лідери – 2:3. Ось так за якусь хвилину «БЮС-Гарантія» досягла зламу і надалі впевнено довела матч до перемогу. Глядачі побачили справді чемпіонську гру, але й «Доза Позитиву» заслуговує лише добрих слів, хлопці гідно проявили себе у такій непростій групі.
«Кіт і Пес» намагався взяти хоча б очко проти «БАРСа», команди по черзі виходили вперед, однак рахунок незмінно зрівнювався. І тільки за хвилину до фінального свистка Дмитро Пашко (в його активі цього дня 7 забитих м’ячів) приніс перемогу «БАРСу», який і зайняв перше місце Втім, «БЮС-Гарантія» також достроково забезпечила собі вихід в другий етап.

Сьогодні, 1 березня, зіграють свої матчі команди в групах 3 і 4.

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату»





Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1639 | Теги: міні-футбол, спорт, Сергій Горобець, Чернігівський район | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar