реклама партнерів:
Головна » 2024 » Січень » 16 » У 65 школах регіону з’являться офіцери безпеки
20:46
У 65 школах регіону з’являться офіцери безпеки
У 65 школах регіону з’являться офіцери безпеки Безпечне освітнє середовище – головна мета проєкту «Офіцери служби освітньої безпеки», який днями стартував на Чернігівщині.
Вже цього місяця у 65 школах, наближених до зон бойових дій або до кордону з росією та білоруссю (які працюють в очному та змішаному режимі) працюватимуть офіцери безпеки.
Важливо, що це не охоронець, а фахівець з питань безпеки в освітньому закладі. Він разом з адміністрацією навчального закладу відповідатиме за весь комплекс безпекових заходів: пропускний режим, унеможливлення проникнення сторонніх осіб та пронесення небезпечних предметів.
Крім того, офіцер реагуватиме на звернення батьків, педагогів та дітей з питань безпеки, організовуватиме евакуацію учнів до укриття під час сигналу «Повітряна тривога» та комунікуватиме з екстреними службами.
Наразі функції офіцерів безпеки тимчасово виконуватимуть діючі правоохоронці з числа співробітників ГУНП в області, поліції охорони та патрульної поліції.
Відучора поліцейські (які пройшли відбір) розпочали тижневе навчання в Національній академії внутрішніх справ. Потім їх чекає стажування.
Водночас незабаром розпочнеться рекрутингова кампанія щодо відбору кандидатів на посади офіцерів служби освітньої безпеки.
Паралельно із цим напрацьовується алгоритм спільних дій між поліцією та адміністраціями освітніх закладів.

Проєкт реалізується за ініціативи керівництва держави за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції.

За іфнормацією ГУНП в Чернігівській області



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1299 | Теги: школи, безпека, Чернігівщина, поліція | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar