реклама партнерів:
Головна » 2016 » Лютий » 3 » У Чернігові обстежать всі ліфти
19:56
У Чернігові обстежать всі ліфти
У Чернігові обстежать всі ліфти Шляхи вирішення складної ситуації, що виникла у ліфтовому господарстві міста, розглянули 1 лютого у міській раді на нараді під головуванням заступника міського голови Олександра Кириченка.

На сьогодні у багатоповерхових будинках Чернігова працює 695 ліфтів, у яких порушені строки експлуатації. На їх обстеження, ремонт і модернізацію потрібні близько 288 мільйонів гривень. За словами заступника управління житлово-комунального господарства міськради Наталії Плиско, з 2008 року в місті реалізовувалась програма модернізації ліфтів, але коштів, які виділялись для цього, було недостатньо. «Було заплановано 79 мільйонів, а реально виділили – 9 мільйонів. Проте, і за ці гроші вдалося відремонтувати 125 ліфтів у багатоповерхівках», - зазначила Н. Плиско.

Учасники наради найефективнішим шляхом вирішення складної ситуації в управлінні ЖКГ міста вбачають розробку нової програми, але таку суму коштів міський бюджет не потягне. Тому хочуть до цього долучити ОСББ та управляючі компанії на правах співфінансування.

За словами заступника міського голови Олександра Кириченка, спочатку проведуть обстеження всіх ліфтів, які давно «відслужили» свій вік. Кошти для поточного і капітального ремонтів закладуть у новій програмі. «Це дасть змогу привести до ладу господарство, а головне - забезпечити безпеку громадян», - зазначив заступник міського голови.

За матеріалами з сайту ТРА «Новий Чернігів»



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 844 | Теги: Чернігів, Олександр Кириченко, ліфт | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar