реклама партнерів:
Головна » 2009 » Лютий » 13 » Чернігівська міськрада спростувала інформацію про закриття міської лікарні №4
17:50
Чернігівська міськрада спростувала інформацію про закриття міської лікарні №4
Чернігівська міськрада спростувала інформацію про закриття міської лікарні №4 У Чернігівській міській раді спростували інформацію про закриття міської лікарні №4.
Заступник міського голови Оксана Тунік-Фриз назвала повідомлення, оприлюднене однією з громадських організацій, провокаційним і таким, що абсолютно не відповідає дійсності.
"Інформація, поширена серед мешканців мікрорайону Шерстянка, та оприлюднена в Інтернет-виданнях, завідомо неправдива і покликана створювати соціальну напругу", - сказала вона.
Заступник міського голови пояснила, що відповідно до вказівок Міністерства охорони здоров'я України фахівці вивчають можливості оптимізації ліжкового фонду та оптимізації витрат на медицину в умовах фінансово-економічної кризи. Зокрема, розглядаються можливості спеціалізації міських лікарень Чернігова, однак жодним чином не йдеться про їх закриття. "Щодо четвертої міської лікарні, то поліклініка працюватиме, як завжди, і зміни її не торкатимуться. У межах стаціонару можливі ротації відділень, однак це робиться задля покращення рівня медичної допомоги жителям міста", - зауважила Оксана Тунік-Фриз, додавши, що міська влада не допустить перепрофілювання медичного закладу.
Вона також уточнила, що подібні питання вивчалися і в інших міських лікарнях, однак на Шерстянці громадська організація створила проблему та викликала ажіотаж серед мешканців мікрорайону без будь-яких підстав. Тож заступник міського голови закликала чернігівців не піддаватися на подібні провокації.
Начальник управління охорони здоров'я Юрій Бойко зазначив, що питання про оптимізацію медичної мережі вивчається на підставі Розпорядження Кабінету Міністрів України від 12.11.2008 р. №1487 – р та Наказу Міністерства охорони здоров'я України від 18.11.2008 р. №269 – о, що передбачають "оптимізацію мережі закладів охорони здоров'я, розташованих на території регіону, незалежно від форм власності та підпорядкування, з обрахуванням економічного ефекту". "Ми не закриваємо медичний заклад. Без шкоди для населення плануємо провести його реорганізацію", - наголосив Юрій Бойко. Він підкреслив, що у міській лікарні №4 обов'язково буде посилено денний стаціонар – з 5 до 30 ліжок. Адже на сучасному етапі хворі більше бажають лікуватися на денному стаціонарі. Водночас, на звичайному стаціонарі із 153 ліжок повноцінно використовуються тільки 15-20 (саме стільки пацієнтів перебувають у лікарні цілодобово). Начальник охорони здоров'я вважає за доцільне посилити профілізацію медични х закладів міста, зберігаючи їх мережу та відкривши нові відділення, серед яких – необхідний для Чернігова хоспіс.
Голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я та екології міськради Юрій Волошко повідомив, що питання раціонального використання ліжкового фонду порушувалося і раніше, однак в умовах кризи стало більш гострим. На його думку, перепрофілювання стаціонару міської лікарні №4 дозволить відкрити нові відділення, які уже давно необхідні у Чернігові – або відділення реабілітації інвалідів, або хоспіс. "Наскільки мені відомо, поліклініка повністю зберігає свій статус, усі робочі місця будуть також збережені, то в чому ж проблема?" – прокоментував ситуацію Юрій Волошко.

Радник міського голови Ірина Синельник



Категорія: Медицина | Переглядів: 1322 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar