реклама партнерів:
Головна » 2015 » Лютий » 18 » Бійці спецбатальйону "Чернігів" виконали свій обов'язок у Станиці Луганській
23:05
Бійці спецбатальйону "Чернігів" виконали свій обов'язок у Станиці Луганській
Бійці спецбатальйону До рідних домівок повернулися бійці спеціального батальйону патрульної служби міліції «Чернігів», які захищали Батьківщину на Донбасі, повідомляє прес-служба УМВС України в Чернігівській області.
Наші земляки несли службу в безпосередній близькості від російського кордону, тому ракетно-артилерійські обстріли, як з боку РФ, так і зі сторони терористичної ЛНР були для бійців звичною справою.
Правоохоронці в основному займалися знищенням ворожих диверсійно-розвідувальних груп, затримували активних поплічників терористів, а також контролювали рух автотранспорту, допомагали в евакуації місцевого населення, яке страждає через постійні обстріли та відсутність води, газу та електрики.
Як повідомив заступник командира спеціального батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко, перед перемир’ям наші бійці практично щодня вступали в бойові зіткнення з бойовиками російсько-терористичних військ. Чернігівці давали гідну відсіч ворогу, жоден обстріл не лишався без відповіді. Окупанти регулярно отримували по зубах. А якщо з «того боку» починала працювати ворожа артилерія, хлопці давали координати артилеристам, тоді бойовики замовкали надовго.
Про те, що наші земляки неабияк насолили ворогу свідчить той факт, що одного разу бойовики всю ніч обстрілювали позиції спецбатальйону, а в перервах через звукопідсилювальну апаратуру пропонували хлопцям здатися. Ясна річ, бійці відповідали нахабам вогнем.
Також чернігівські бійці відзначилися, разом із працівниками СБУ затримавши терориста, який влаштував вибух на блокпосту. Як повідомлялося, 16 січня, представившись місцевим жителем, терорист приніс бійцям на блокпост трилітрову банку меду, в якій знаходився вибуховий пристрій. Тоді в результаті диверсії загинув боєць, троє були тяжко травмовані.
Також спецбатальйон «Чернігів» тісно співпрацював з військовою розвідкою, яка гідно оцінила бойовий потенціал наших земляків. На тій ділянці фронту, де стояли чернігівці, бойовики готували оточення українських позицій. Але бійці своїми чіткими злагодженими діями з використанням крупнокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів відбили у ворога будь-яке бажання до наступу. Цим батальйон стягнув на себе крупні сили ворога, чим розвантажив обстановку на інших небезпечних ділянках.
Виконуючий обов’язки начальника Управління МВС в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін повідомив, що бійці спецпідрозділу одержали десятиденну відпустку.
На зміну побратимам поїхала чергова ротація правоохоронців. І хоча нині в Станиці Луганській відносно тихо, ніхто з бійців не розслабляється, бо ця тиша може бути оманливою.
А поки що міліціонери готуються на декілька днів забути про війну і присвятити відпустку сім’ї, родичам та набратися позитивних емоцій. Адже після відпустки хлопці знову повернуться на Донбас.



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 984 | Теги: міліція, АТО, батальйон «Чернігів» | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar