реклама партнерів:
Головна » 2015 » Жовтень » 6 » Чернігівський суд не задовольнив позов забудовника про забудову лісопаркової зони
21:07
Чернігівський суд не задовольнив позов забудовника про забудову лісопаркової зони
Чернігівський суд не задовольнив позов забудовника про забудову лісопаркової зони Новозаводський суд Чернігова відмовив скандально відомому забудовнику ТОВ «Єврокон Полісся» в задоволенні позову. Забудовник позивався до управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради з вимогою визнати незаконною відмову управління надати містобудівні умови. Без цієї документації забудовник не вправі розпочинати будь-яких будівельних робіт на орендованій території.

Це не перший позов ТОВ «Єврокон Полісся» до суду. Раніше забудовник позивався з вимогою скасування мораторію Чернігівської міської ради на забудову лісопаркової зони Кордівка. Більшість попередніх судових засідань представники ТОВ «Єврокон Полісся» успішно провалили.

Втім, цього разу і чиновникам з управління архітектури та містобудування, і юристам забудовника довелося попітніти. Третьою стороною виступили громадські активісти, які вже не перший рік захищають зелені зони.

Юристи забудовника намагалися переконати суд у тому, що вони не бачать законних підстав у відмові видачі їм містобудівної документації. Головний аргумент – земельна ділянка, яку передали в оренду користувачеві, належить до «житлової зони багатоквартирної забудови з обмеженням поверховості по умовах зон регулювання забудови» і не належить до ландшафтно-рекреаційної зони загальноміського значення. За словами представників позивача, цільовим призначенням земельної ділянки, яку свого часу забудовник отримав у користування від міськради, є призначення «для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку». Виходячи зі сказаного, юристи намагалися довести суду, що на орендовану забудовником ділянку не поширюється рішення Чернігівської міськради від 26 грудня 2014 року про накладення мораторію на забудову лісопаркової зони Кордівка.

Відповідач же апелював до мораторію, вказавши також на закінчення договору оренди земельної ділянки.

Після тривалої та гарячої дискусії, в якій не останню участь прийняли громадські активісти, суддя Новозаводського суду Чернігова Юрій Овсієнко виніс ухвалу не на користь позивача.

«В задоволенні адміністративного позову ТОВ «Єврокон Полісся» до управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради відмовити повністю. Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду», - зачитав ухвалу суддя.

Варто зауважити, що під час судових слухань представник забудовника визнав, що документи, які вони подали до Апеляційного суду «помилкові» (!) і попросив їх не брати до уваги. Юрист ТОВ «Єврокон Полісся» також визнав, що забудовник планує звести один будинок, а не комплекс, як він хотів раніше.

Як зауважив представник третьої сторони, громадський активіст Олександр Антипець, його обурило те, що юрист забудовника принизив містян, назвавши Чернігів непривабливим для інвестицій, при цьому він не зміг пояснити багатьох очевидних фактів, зазначених у паперах.

Нагадаємо, конфлікт навколо лісопарку Кордівка триває з 2007 року - часу, коли одна з місцевих будівельних компаній наклала око на рекреаційну зону.

Віталій НАЗАРЕНКО, Чернігів
Джерело: День




Категорія: ЕКОЛОГІЯ | Переглядів: 958 | Теги: Черніігів, суд, Кордівка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar