реклама партнерів:
Головна » 2017 » Січень » 5 » Чи подорожчає проїзд у чернігівських маршрутках?
21:13
Чи подорожчає проїзд у чернігівських маршрутках?
Чи подорожчає проїзд у чернігівських маршрутках? Лютий, березень, квітень – місяці, які «подарують» нові ціни на маршрутки – так стверджують перевізники. Збільшення пояснюють не лише зростанням заробітних плат та витрат на пальне, а й інвестиційними вимогами.

Нова вартість проїзду в маршрутках чекає на чернігівців вже за два місяці, а оновлення транспортного парку – протягом наступних 5 років. 2 тижні тому були проведені конкурси на нову маршрутну мережу обласного центру і за його підсумками укладатимуть угоди.

Володимир Козир, генеральний директор ПАТ «Чернігівавтосервіс»: «Мы 10 числа подпишем договора с управлением транспорта и связи по новой транспортной системе, в которой заложена инвестиционная программа по обновлению подвижного состава, и все это, естественно, ляжет на тариф. Поэтому, я думаю, в конце января – начале марта возможно повышение тарифов».

В нових угодах закладені інвестиційні складові, зокрема, установка валідаторів для безконтактної сплати за проїзд, GPS-моніторинг транспортних засобів, який дозволить бачити на зупинках, коли саме буде автобус, форма одягу для водіїв та кондукторів.

Подорожчання торкнеться і міжміських перевезень. Обґрунтовують це збільшенням зарплати, податкових відрахувань, ростом цін на газ та дизпаливо.

Володимир Козир, генеральний директор ПАТ «Чернігівавтосервіс»: «Любые изменения, которые происходят, то есть подорожание топлива, основных составляющих тарифа, они будут приводить к повышению стоимости проезда».

Як саме підвищиться вартість – прогнозувати ніхто не береться.

Відео Сівер-центр
Джерело: Чернігівщина: події і коментарі


Очевидно, на згадані роздуми на сторінці facebook свою версію щодо можливості подорожчання проїзду в маршрутках написав заступник міського голови Олександр Ломако.
"Останніми днями в ЗМІ поширюється інформація про подорожчання вартості проїзду в громадському транспорті міста. Деякі інтернет-видання опублікували її, як констатацію факта: "Проїзд у чернігівських маршрутках подорожчає".
Бажано б перед публікацією такої суспільно значущої інформації попередньо брати коментарі у представників міської влади.
Хочу повідомити, що станом на сьогоднішній день питання збільшення вартості проїзду в міській раді не розглядалося.
Ми усвідомлюємо, що перевізники в найближчі 2-3 місяці вийдуть з такою ініціативою. Але рішення про вартість проїзду ухвалює виконавчий комітет міської ради. До цього питання будемо підходити зважено.
Спочатку перевізники мають надати свої розрахунки, потім їх має перевірити наше управління економіки. Після цього, варто провести громадську дискусію та переконати чернігівців в об'єктивності та необхідності такого підвищення, зважаючи на рівень доходів громадян. А вже після цього приймати чи не приймати рішення.
Більше того, я не виключаю, що підвищення можливе на окремих маршрутах. Наприклад, там де транспортні засоби більш нові та з середньою місткістю, а кількість скарг від пасажирів - мінімальна. Інші - хай почнуть виконувати інвестиційні плани та реально покращать якість перевезень.
До кожного подібного рішення потрібно ставитися відповідально. Я розумію, що об'єктивні причини для підвищення тарифу на проїзд можуть бути. Вартість пального, комплектуючих, інфляція, збільшення податкового тиску та відрахувань... Але спочатку потрібно бачити цифри, а вже потім розглядати таку можливість".





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 884 | Теги: проїзд, маршрутки, Чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar