реклама партнерів:
Головна » 2015 » Липень » 24 » Декомунізація у Корюківці
20:03
Декомунізація у Корюківці
Декомунізація у Корюківці Звернення КММГО "Альтернатива" до Виконкому міської ради.
На виконання вимог Законів України «Про декомунізацію» та зважаючи на прийняте рішення ХХХІІ позачергової сесії міської ради VI скликання від 03.07.2015 року «Про... перейменування вулиць...», Корюківська міська молодіжна громадська організація «Альтернатива», відповідно до результатів проведеної зустрічі-обговорення за участі не байдужих мешканців міста, представників міської та районної влади, діячів громадського та політичного середовища міста від 17.07.2015 року, надає свої пропозиції щодо перейменування вулиць міста:

Теперішня - вул. Гарнієра Олександра – онука паризького комунара, більшовик, комісар Центробалту, що мав мандат від В. Леніна. За його участі та наказами у січні 1918 року відбулася розправа над студентами під Крутами, а в Києві п’яні моряки чинили терор мирного населення.
Запропонована - вул. Вознесенська – на честь Свято-Вознесенської церкви, яка розташована на її початку.

Теперішня - вул. Піонерська – на честь всесоюзної піонерської організації імені В. І. Леніна.
Запропоновані - вул. Віталія Верещаки - народився у с. Сахутівці. Відомий художник, скульптор, поет, композитор. Скульптури цього талановитого митця прикрашають у Корюківці площу Олександра Гарнієра. З 2014 року засновано щорічну Премію районної ради та райдержадміністрації працівникам загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів імені Віталія Верещаки.
- вул. Пластунська, як альтернатива молодіжній організації, яка діє з царських часів на території України.

Теперішня - вул. Пролетарська – на честь пролетаріату – одного з ідеологічних символів комуністичного тоталітарного режиму.
Запропоновані - вул. Володимира Барвінка — народився у с. Охрамієвичі. Відомий український історик, магістр богослов'я, історик християнської церкви, бібліограф, письменник, діяч УНР, візантолог, викладач українознавства і історії, почесний громадянин Чернігівщини, науковий співробітник ВУАН, археолог, працівник. УНІК, видатний архівіст, живописець.
- вул. Патріотична, як альтернатива знеособленню.

Теперішня - вул. Кірова Сергія Мироновича – радянського державного і політичного діяча російського походження, 1-го секретаря Ленінградського міського комітету ВКП(б), члена Політбюро ЦК ВКП(б), активного організатора політичних репресій та переслідувань духовенства в більшовицькій Росії, СРСР
Запропонована - вул. Олександра Довженка – український та радянський письменник, кінорежисер, кінодраматург, художник, класик світового кінематографу.

Теперішня - вул. Колгоспна – назва від колективного господарства сільськогосподарських підприємств на території колишнього СРСР повністю підконтрольних компартійній владі, символу рабської експлуатації селян і Голодомору 1932–1933 рр.
Запропоновані - вул. Козацька – на честь представника відповідної верстви населення, який став першопоселенцем міста.
- вул. Фермерська, як альтернатива примусовій праці.

Теперішня - вул. Космодем’я́нської Зо́ї Анато́ліївни – радянська партизанка-диверсантка в біографії якої безліч суперечливих та неоднозначних фактів.
Запропоновані - вул. Лазара Бродського – український підприємець єврейського походження, цукровий магнат, меценат і філантроп. У Корюківці у 1896 році на його кошти побудовано земську школу. А у 1902–1904 рр. — лікарню та будинки для робітників. Свято-Вознесенський храм теж споруджено на кошти відомого мецената-цукрозаводчика.
- вул. Рафінадна або Цукрова – пов’язати з продуктом, який вироблявся на заводі Бродського, і завдяки якому, Корюківка стала відома у Франції.

Теперішня - вул. Радянська – поширена назва вулиць на території країн колишнього СРСР, що не відповідає духу часу.
Запропонована - вул. Віталія Гирича – корюківчанин, був відмінним грана-тометником – десантником. Загинув в бою 14 лютого 2015 року захищаючи територіальну цілісність України в зоні проведення АТО.

Теперішня - вул. Карла Маркса – німецький філософ, ідеолог соціалізму.
Запропонована - вул. Кобзарська – на честь кобзарів Корнієвського Олександра та Шута Андрія.

Теперішня - вул. Куйбишева Валеріана Володимировича – один з головних керівників колективізації.
Запропонована - вул. Віталія Розстального – родом з с.Рейментарівки. Народний артист України. Лауреат премій ім. Івана Франка, Івана Огієнка. Працював у театрах: Львівському – імені М. Заньковецької та Київському академічно-драматичному ім.. І. Франка. Ним зіграно понад сто ролей на великій сцені. Знімався у понад сорока фільмах українських і зарубіжних студій.

Теперішня - вул. Петровського Григорія Івановича – українського радянського державного і політичного діяча, організатора червоного терору в Україні, народного комісара внутрішніх справ РСФРР, одного із організаторів ВЧК (1917–1919), голови Всеукраїнського ЦВК (1922–1938), кандидата в члени ЦК ВКП(б) (1922–1939), одного із організаторів Голодомору 1932–1933 рр.
Запропонована - вул. Сіверська – на честь регіону в якому розташоване місто.

Теперішня - вул. Комсомольська - всесоюзного Ленінського комуністичного союзу молоді (ВЛКСМ) або комсомолу – комуністичної молодіжної організації, підконтрольної КПРС.
Запропонована - вул. Миколи Пономаренка – корюківчанин, молодший сержант, командир гармати військової частини В 3231. Загинув 31 січня 2015 року під час обстрілу біля селища Очеретине
Донецької області, боронячи незалежність та цілісність України.

Теперішня - пров. Карла Маркса - німецький філософ, ідеолог соціалізму.
Запропонована - вул. Омеляна Каруки – на честь першопоселенця та засновника міста.

З повагою, Голова КММГО «Альтернатива» В. Л. Онищук



Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1372 | Теги: декомунізація, перейменування вулиць, Корюківка | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar