реклама партнерів:
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Майстриня з Чернігівщини створює шедеври з пластикових кришечок
19:02
Майстриня з Чернігівщини створює шедеври з пластикових кришечок
Майстриня з Чернігівщини створює шедеври з пластикових кришечок Надія Стрішна з села Кинашівка (Чернігівська область) викладає на фасадах будівель мальовничі картини зі звичайних пластикових кришечок, йдеться на svoboda.fm.

Створювати витвори мистецтва з відходів жінка почала у пенсійному віці.

«Коли мене скоротили на фермі, де пропрацювала все життя, не могла знайти собі місця, — згадує Надія Стрішна. – Допоміг курятник, на якому облупилася фарба: спробувала пластиковими кришечками картину зліпити — і вийшло”.
Заздалегідь помиті та розсортовані за кольорами кришечки жінка викладала на фасаді господарської будівлі за допомогою молотка та цвяхів. Успішний результат надихнув Надію Стрішну на реалізацію чергових проектів. На спорудах почали з’являтись мальовничі образи казкових персонажів, тварин та квітів.

Як зазначає майстриня, картини з відходів потребують сконцентрованості та терпіння.»Коли ми почали торгувати вдома одягом, багато односельців зацікавилися моїми виробами і пробували й собі зробити щось подібне, — пригадує майстриня. – Однак дуже швидко кидали заняття, яке вимагає багато терпіння та вільного часу”.

Наразі сусіди забезпечують майстриню матеріалом для творчості.Роботи чернігівської пенсіонерки високо оцінив і перший в історії незалежної України посол Королівства Норвегії Ойвінд Нордслеттен, який минулого літа приїжджав до Кинашівки на запрошення свого земляка і друга – Хеля Магнуса Нолана – одного із засновників ПП «Артанія-Агро», яке орендує та обробляє селянські паї



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1008 | Теги: Надія Стрішна, кришечки, Чернігівщина | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar