реклама партнерів:
Головна » 2015 » Травень » 16 » На Чернігівщині наближається до завершення посівна кампанія
19:15
На Чернігівщині наближається до завершення посівна кампанія
На Чернігівщині наближається до завершення посівна кампанія Аграрії Чернігівщини продовжують виконання комплексу весняно-польових робіт. Завершено прогнозований обсяг посіву соняшнику, кукурудзи, сої, гречки та проса.
У перші дні травня аграрії щоденно засівали по 27-35 тисяч гектарів ярини, з них біля 20 тисяч — зернові. За два тижні очікується завершення комплексу весняно-польових робіт.
Загалом на середину травня вже посіяно від запланованого обсягу 85% ярих культур. Ярі зернові зайняли майже 400 тисячах гектарів:



Завершили основний посів сільгосппідприємства Ічнянського і Корюківського районів. Наближаються до фінішу і у Варвинському, Коропському, Носівському, Прилуцькому та Щорському районах.
Господарства області мають достатнє матеріально-технічне забезпечення. Наявність насіння ярих зернових і зернобобових культур складає 154%, мінеральних добрив та пестицидів 102% та 101%, відповідно.
Технічна готовність майже стовідсоткова. На сьогодні на ринку області в достатній кількості присутні нафтопродукти. Господарства їх купують по мірі надходження обігових коштів. Проте, оптова вартість пального зараз висока і в середньому становить: дизельного пального – 16,30 гривень за літр, бензину – 17,70.
Також товаровиробниками проводяться заходи по догляду за посівами. Найбільше площ оброблено гербіцидами.
Варто зазначити, що у доброму та задовільному стані збереглося близько 78% озимих зернових, у слабкому і зрідженому – майже 20%, а загинуло трохи більше 2%.
Значно постраждав озимий ріпак. Площі, де він не зійшов пересіваються технічними культурами.

За інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації



Категорія: ЕКОНОМІКА | Переглядів: 1197 | Теги: Чернігівщина, посівна кампанія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar