реклама партнерів:
Головна » 2015 » Вересень » 8 » Останнє засідання президії перед останньою сесією Чернігівської облради цього скликання
19:56
Останнє засідання президії перед останньою сесією Чернігівської облради цього скликання
Останнє засідання президії перед останньою сесією Чернігівської облради цього скликання Остання сесія обласної ради шостого скликання відбудеться вже цього четверга. Цього разу серед переліку питань, що вносяться на розгляд депутатського корпусу, практично немає таких, що мають політичний підтекст. За планом, двадцять восьма сесія розгляне низку обласних соціальних, економічних та екологічних програм. Окрім того, до порядку денного включені питання управління об’єктами комунальної власності та кадрові призначення.

У четвер, 10-го вересня, депутати обласної ради шостого скликання востаннє зберуться на сесію, аби вирішити низку питань, важливих для життєдіяльності області. Та перед тим на своє засідання зібралася президія обласної ради, аби остаточно узгодити перелік першочергових завдань. Втім, розпочалося традиційне засідання нетрадиційно. З вітань. Кабінет міністрів України почесною грамотою відзначив голову обласної ради Миколу Звєрєва. Останній виказував емоції недовго і закликав колег плідно попрацювати не лише на засіданні президії, а й а майбутній 28-й сесії.

Члени президії швидко затвердили внесення на розгляд депутатів цілої низки обласних програм. Серед них: розвиток системи цивільного захисту, покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, дислокованих в регіоні, та фінансова підтримка громадських організацій області, які працюють з інвалідами та ветеранами.

Окрему увагу учасники засідання приділили програмі «Власний дім», яка за умови підтримки депутатами з наступного року передбачатиме 78 мільйонів гривень на пільгове кредитування будівництва особистих селянських господарств. Також депутати планують ще в цьому році виділити кошти на ремонт доріг.

А от фінансувати корекцію Проекту «Берегоукріплення річки Десна біля села Велике Устя Сосницького району», на яку потрібно 246 тисяч гривень, депутати цьогоріч не будуть. Причина в тому, що замовник проекту — басейнове управління, яке є розпорядником державних коштів, тож фінансувати їх видатки з обласного бюджету неможна.

Далі члени президії розглянули цілу низку питань, що стосуються об’єктів комунальної власності. Найбільш проблемне питання в цій сфері — передача у державну власність Поштової станції губернського казначейства у Чернігові, яка є пам’яткою архітектури. Але на її утримання в області просто не вистачає коштів.

Очікують від цієї сесії і вирішення кадрових питань. Зокрема, йдеться про зміну очільника обласного центру інформаційно-аналітичних технологій і пропаганди здорового способу життя – виявляється, є й такий. Одна з причин зміни керівника — переважна більшість мешканців області про заклад ні сном ні духом.

Також, ймовірно, депутати затвердять кандидатуру нового керівника комунальної газети «Деснянська правда», ним може стати відомий журналіст Ігор Грищенко.

Таким чином, у четвер депутати розглядатимуть 39 питань, переважну більшість з яких на розгляд внесли департаменти і управління облдержадміністрації.

Джерело: Сіверцентр





Категорія: СОЦІУМ | Переглядів: 1173 | Теги: обласна рада, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar