реклама партнерів:
Головна » 2017 » Лютий » 5 » Попри негоду акція "Рух проти раку" відбулася
16:30
Попри негоду акція "Рух проти раку" відбулася
Попри негоду акція У Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями – 4 лютого – у Чернігові відбувся "Рух проти раку". Відбувся попри негоду.
Рух – спільна ініціатива Чернігівського обласного онкологічного диспансеру та Управління патрульної поліції міста. Захід відбувся в районі Красної площі Чернігова.

Поліцейські та медики онкодиспансеру роздавали містянам тематичні буклети та стрічки бузкового кольору (всесвітній символ боротьби з онкологічними захворюваннями). Медики інформували городян про види страшного захворювання, сучасні методи лікування раку та акцентували увагу на важливості профілактики та мотивації щодо здорового способу життя.
У такий спосіб учасники акції намагалися мотивувати широке коло громадськості до участі в діагностичних обстеженнях, що призводить до зниження летальних випадків та збільшення тривалості життя пацієнтів і покращення його якості. Спонукали змінити образ свого життя і прийти перевіритися до фахівців також і плакати-заклики, які намалювали студентки кафедри соціальної роботи Чернігівського національного технологічного університету – майбутні соціальні працівники.
Як зазначив головний лікар Чернігівського обласного онкологічного диспансеру Валерій Зуб, проти раку ми сильніші лише разом.
- Четвертого лютого наша країна приєдналася до Всесвітнього дня боротьби з онкозахворюваннями. 40% онкологічних захворювань можна попередити! Втім за умови дотримання здорового способу життя і профілактичних оглядів. Ми вдячні кожному, хто підтримав нашу ініціативу в боротьбі з онкологічними захворюваннями, – підкреслив онколог.
На думку заступника начальника управління патрульної поліції м. Чернігів, лейтенанта поліції Ігоря Лисенка, проблема онкохворих є загальносуспільною, тому, як кажуть, чужого болю не буває. Тож було прийнято рішення щодо підтримки акції.



Категорія: Медицина | Переглядів: 888 | Теги: рак, Чернігів, онкологія | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar