реклама партнерів:
Головна » 2016 » Травень » 3 » Шахи. Третій етап Гран-прі ФІДЕ серед жінок
21:25
Шахи. Третій етап Гран-прі ФІДЕ серед жінок
Шахи. Третій етап Гран-прі ФІДЕ серед жінок У грузинському Батумі фінішував третій етап жіночого Гран-прі ФІДЕ. Україну представляли сестри Музичук (перший і третій рейтинг серед учасниць), тож вболівальники сподівалися на сприятливі новини. Однак підсумки дещо розчарували.
Екс-чемпіонка світу львів’янка Марія Музичук, схоже, ще не відійшла від поразки в недавньому матчі за шахову корону з китаянкою Хоу Іфань (3:6). Власне, не викликає сумнівів прагнення Марії реабілітуватися, проте з самого старту все пішло не так. В першому турі сестри волею жереба зустрілися між собою і завершили поєдинок мировою. А далі були поразки від А. Скрипченко (Франція) (білими) та В. Гуніної (Росія), які й перевернули все догори дном. Перемога в 6-му турі над росіянкою О. Гирею цілком могла принести злам і відкривала надію на фінішній спурт. Але вже наступного туру, маючи чорними кращий ендшпіль проти Е. Даніелян (Вірменія), Марія дозволила себе переграти, після чого стало зрозуміло, що турнір остаточно провалено.
А от Анна виступила куди більш пристойно. Вона зі старту входила в лідируючу групу і до фінішу зберігала шанси поборотися за перемогу. В 3-му турі старша із сестер перемогла Л. Джавахашвілі (Грузія), в 6-му – А. Скрипченко, а на поразку від В. Гуніної (Росія) відповіла виграшем наступного дня в китаянки Чжао Сюе. Далі була перспективна позиція чорними проти Н. Бацілашвілі, в якій Анна дозволила суперниці урівняти шанси і, зрештою, все завершилося прикрою поразкою. Українка боролася до фінішу і, зробивши в останніх турах дві нічиї, завершила турнір на 3-4 місцях. Загалом фахівці достатньо позитивно оцінюють виступ Анни, її налаштованість на боротьбу. А від Марії очкуємо виходу на звичний рівень вже в найближчих змаганнях.



Попереду ще два етапи жіночого Гран-прі, хоча тепер шанси українок на загальний успіх майже зійшли нанівець. Залік складається з трьох результатів, за кожен з яких начисляється певна сума балів (160 за 1 місце, 120 – за друге і т.д.). У першому етапі Марія Музичук поділила 2-3 місця, а Анна Музичук і Наталія Жукова – 9-11-е. Жукова була сьомою в наступному етапі, у неї 90 балів. У Анни Музичук 130 балів, доробок Марії – 160 балів.
А лідирують у загальному заліку: Валентина Гуніна – 205 (2 виступи), Нана Дзагнідзе – 205 (3), Чжао Сюе і Хамфі Конеру – по 190 (2), Наталія Погоніна – 170 (2).

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату».
Фото з офіційного сайту турніру.












Категорія: СПОРТ | Переглядів: 989 | Теги: Гран-прі ФІДЕ, Сергій Горобець, шахи | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar