реклама партнерів:
Головна » 2015 » Березень » 25 » Спартакіада школярів Чернігівського району: перемоги роїщан
18:47
Спартакіада школярів Чернігівського району: перемоги роїщан
Спартакіада школярів Чернігівського району: перемоги роїщан Добігає до завершення спартакіада школярів Чернігівського району Чернігівської області серед 9-річних шкіл. Гостру боротьбу за перемогу в загальному заліку вже традиційно ведуть непримиренні суперники останнього десятиліття – Роїще і Снов’янка. Від 2001 року лише ці дві школи займали перше місце за підсумками сезону. На рахунку Роїща 8 перемог, Снов’янка перемагала 5 разів. Ось і нині обидва фаворити довгий час йшли, що називається, нога в ногу. Восени лідерство захопили снов’янці – підопічні Олега Петровича Кислухи виграли змагання з легкої атлетики і легкоатлетичного кросу. Суперник відповів «хет-триком»: вихованці Володимира Васильовича Бабича були першими в настільному тенісі та міні-футболі серед дівчат і хлопців. Тепер вже Роїще захопило першу сходинку. Снов’янка відповіла тріумфами в лижних гонках і лижній естафеті, тож показники обох конкурентів зрівнялися.
Тиждень тому Роїще і Снов’янка зійшлися у вирішальному матчі баскетбольного турніру, тоді успіх святкували роїщани (48:2!), однак у загальнокомандному заліку змін не відбулося.
Залишалося всього два види змагань – шашки і футбол. Снов’янці всі надії пов’язували саме з шашками (школа не має повноцінного спортивного залу), тоді як роїщани робили ставку на футбол (маючи гарний спортивний зал підопічні В. Бабича традиційно переважають в ігрових видах).
24 березня на базі Жавинської ЗОШ І-ІІ ст. відбувся турнір із шашок, на який прибули 8 команд.




Головні конкуренти зустрілися вже в першому турі. Михайло Єзута приніс перемогу Снов’янці на першій дошці, однак роїщани реваншувалися в решті партій. Перемоги здобули Данило Теренковський і Юлія Кашпур. Загальний рахунок 2:1 на користь Роїща. Тим часом Шестовиця, за яку виступали троє дівчат (за регламентом змагань команда складається із двох хлопців та дівчини, однак допускається заміна хлопців дівчатами), розгромила Жукотки 3:0 і захопила лідерство.
У другому турі шестовицькі дівчата (честь школи захищали Марина Дорошенко, Валентина Шпеко, Наталія Міх) потрапили якраз на Роїще і цього разу були биті з тим самим рахунком – 0:3. Тепер лідерство захопили роїщани. Натомість Снов’янка понесла чергові втрати у поєдинку з ще одним фаворитом турніру, Жавинкою. Михайло Єзута здобув ще одну ефектну перемогу на першій дошці, та знову програли партнери по команді – Ярослав Кислуха та Анна Прилепа.
У третьому турі Жавинка (Леонід Косач, Анна Коломієць, Христина Чайка) також впевнено переграла Шестовицю і наздогнала Роїще, яке несподівано втратило очко в матчі з Жукотками. Тим часом Снов’янка перемогла ослаблену команду Кувечич (через хворобу не приїхав школяр, який мав виступати на першій дошці, а знайти заміну не встигли), однак відстань до лідерів виявилась завеликою. До того ж на третє місце вийшла Рудка, у складі якої вирізнялися впевненими діями Софія Тарасенко (показала найкращий результат турніру на першій дошці, здобувши 6 перемог і 1 нічию) та Аліна Кот.
У четвертому турі Рудка здолала Снов’янку 2:1 і остаточно поставила хрест на всіх честолюбних планах основних конкурентів роїщан. Тим часом Роїще і Жавинка зустрічалися між собою, і цей матч міг визначити долю всього турніру. Власне, так і сталося. У більшості партій події розгорталися доволі драматично. Роїще виграло на першій дошці, Жавинка мала брати реванш на третій, однак у серії помилок останньою помилилася представниця команди господарів. Роїщани здобули вкрай важливу перемогу (2,5:0,5), відірвалися від переслідувачів і з кожним наступним туром лише збільшували відрив.
Відтак на фініші Роїще на 4,5 очка випередило найближчого переслідувача.
Провівши вдало наступні поєдинки, другу сходинку утримала Жавинка. А в гострій боротьбі за третє призове місце Рудка в останній момент обійшла Снов’янку і Шестовицю.



Ця перемога забезпечила Роїщу перемогу в загальнокомандному заліку спартакіади сезону 2014–2015 рр. Його може наздогнати в разі перемоги в футболі команда Снов’янки, однак подібна перспектива видається малоймовірною. Втім, остаточний підсумок таблиця здобуде на початку травня, після футбольних баталій.

Зведена таблиця спартакіади школярів для ЗОШ І-ІІ ст.



Календар наступних змагань спартакіади:
31.03 Волейбол (6х6) – Киїнка (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)
07.04 Волейбол (дівчата 6х6) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІІ ст.)
14.04 Волейбол (дівчата 6х6) – Михайло-Коцюбинське (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)
21.04 ДПЮ (5 чол.) – Халявин (ЗОШ І-ІІІ ст.)
28.04 Футбол (5х5) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІ ст.)
05.05 Футбол (8х8) – зональні турніри (ЗОШ І-ІІІ ст.)
05.05 Футбол (5х5) – Старий Білоус (фінал, ЗОШ І-ІІ ст.)
12.05 Футбол (8х8) – Михайло-Коцюбинське (фінал, ЗОШ І-ІІІ ст.)

Сергій ГОРОБЕЦЬ, спеціально для «Чернігівського формату».







Категорія: СПОРТ | Переглядів: 1464 | Теги: спартакіада, спорт, шашки, Чернігівський район | Рейтинг: 5.0/1
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar