реклама партнерів:
Головна » 2017 » Жовтень » 22 » Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у серпні-жовтні 2017 року
19:12
Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у серпні-жовтні 2017 року
Виставкова діяльність Національного заповідника «Чернігів стародавній» у серпні-жовтні 2017 року Виставкова діяльність Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» є одним із головних його напрямків роботи. Враховуючи те, що цього року музейна установа відзначає 50-и річний ювілей, основну увагу було вирішено приділити презентації експонатів із фондових колекцій заповідника.

Відтак, 11 серпня у Борисоглібському соборі відкрилася виставка «Відбитки часу» з фондів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній». Експозиція надала можливість прослідкувати еволюцію розвитку архітектурно-будівельних деталей упродовж ХІ—ХІХ ст.
У її відкритті взяли участь архітектори, історики, археологи, журналісти.
19 жовтня виставка завершила свою роботу відповідно до рішення науково-методичної ради заповідника.
Разом з тим, передбачається оновлення постійних експозицій Борисоглібського собору.

20 вересня у Національному архітектурно-історичному заповіднику «Чернігів стародавній» (у Колегіумі) відкрилася виставка «Богородиця милостива». В унікальній експозиції було представлено 39 ікон з фондів Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», які репрезентують ікономалярство Чернігівщини XVIII — початку ХХ ст. Виставка мала значний успіх не лише у чернігівців, а також і гостей з інших міст України.

Наступного тижня виставка ікон завершує свою роботу. Чергова експозиція «Архітектура Чернігівщини у творчості художників» буде приурочена до річниці народження Андрія Антоновича Карнабеда. Вона відкриється у виставковій залі Колегіуму. Це спільний проект Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» і Чернігівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Джерело: «Чернігів стародавній».



Переглядів: 778 | Теги: Чернігів стародавній, Виставки, Андрій Карнабід | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar