реклама партнерів:
Головна » 2008 » Листопад » 18 » Тривожні вихідні Чернігівських профспілок
20:10
Тривожні вихідні Чернігівських профспілок
Тривожні вихідні Чернігівських профспілок У неділю 16 листопада до чергової частини Чернігівського міського відділу міліції по лінії "02" надійшов виклик від керівництва федерації профспілок Чернігівської області, яке повідомило що невідомі особи зайшли до приміщення федерації, яке розташоване по вулиці Шевченка.
Черговим міськвідділу на місце події були направлені слідчо-оперативна група та автопатруль батальйону патрульної служби. По прибутті до приміщення федерації профспілкових організацій Чернігівської області в приміщенні актового залу та на поверхах, де розташовані кабінети профспілкових організацій, знаходилися невідомі особи (до 30 чол.). Двері кабінетів були зачинені, зовнішніх пошкоджень вони не мали.
В ході бесіди один із керівників федерації профспілкових організацій Чернігівської області пояснив, що зранку до приміщення федерації увійшли невідомі особи, які зібралися в актовому залі на зібрання під виглядом працівників однієї з Чернігівських фірм. Пізніше цьому керівнику стало відомо, що в залі проводиться конференція, на якій було вибрано нове керівництво федерації, потім йому представники цих людей надали протоколи зборів та запропонували видати ключі від службових кабінетів, останній видати ключі відмовився.
В свою чергу обраний на цих зборах новий керівник Ради федерації галузевих профспілок Чернігівської області та його новообраний заступник повідомив, що вони не залишать приміщення, доки не буде здійснена передача відстороненим керівником новообраному керівнику печатки та уставних документів згідно рішення зборів.
Представникам органів внутрішніх справ було повідомлено, що Рада федерації профспілкових організацій Чернігівської області підготувала письмове звернення до ОВС, в якій інформує про перевибори керівників та надає копії документів (витяги з протоколів), які підтверджують її легітимність.
Начальником УМВС України в Чернігівській області генерал-майором міліції Іваном Петровичем Катеринчуком була проведена зустріч з двома керівниками, в ході якої було досягнута конструктивна домовленість про недопущення порушень громадського порядку та вирішення цього питання в рамках законодавчо-правового поля. Інші учасники акції дали письмові пояснення та розійшлися.
Чиний голова федерації профспілкових організацій Чернігівської області звернувся з заявою до керівництва УМВС області із проханням забезпечити охорону об'єкту і забезпечення громадського порядку. Заходи фізичного впливу та спецзасоби з боку працівників міліції не застосовувалися, жодної особи затримано не було.
Вранці наступного дня 17 листопада до Чернігівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від керівництва федерації профспілкових організацій Чернігівської області про те, що в приміщенні профспілки декілька кабінетів зламані, до двох кабінетів здійснено проникнення шляхом підбору ключів, де влаштований безлад. На місце події виїхали слідчо-оперативні групи міської та обласної міліції, також був направлений екіпаж патрульної служби.
Новообране керівництво профспілки намагалося потрапити в кабінети, але старе керівництво не визнало їх легітимним. В ході перевірки обставин інциденту стало відомо, що з сейфу, розташованому в одному з кабінетів, зникла печатка федерації профспілкових організацій Чернігівської області.
За даним фактом слідчим відділом Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ порушена кримінальна справа за ознаками ч. 1 ст. 357 КК України. На теперішній час проводяться оперативно - розшукові заходи та слідчі дії з встановлення осіб, причетних до скоєння злочину. Хід розкриття та розслідування злочину перебуває на особистому контролі керівництва УМВС області.

Джерело: УМВС України в Чернігівській області, http://kop.gov.ua



Категорія: ПОДІЇ | Переглядів: 1791 | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar