реклама партнерів:
Головна » 2015 » Червень » 23 » Капела бандуристів ім. О. Вересая провела акцію «Не згасне пам'яті свіча»
20:51
Капела бандуристів ім. О. Вересая провела акцію «Не згасне пам'яті свіча»
Капела бандуристів ім. О. Вересая провела акцію «Не згасне пам'яті свіча» Яке це страшне слово війна. Коли чужинці приходять на рідну землю, несуть розруху і смерть, коли на початку XXI століття знову на нашій землі рвуться снаряди, міни, гинуть молоді, красиві люди, обороняючи рідну землю.
22 червня, в день початку німецько-радянської війни, капела бандуристів ім. О. Вересая Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм виступила з ініціативою провести у Мегацентрі культурно-мистецьку акцію «Не згасне пам'яті свіча», щоб через музичні твори, поетичне слово, нагадати сучасному поколінню про страшні роки війни.
– У нас вже був один такий флешмоб в минулому році і він пройшов дуже добре. З'явилась ідея провести його і цьогоріч, щоб вшанувати захисників нашої вітчизни, як минулої так і теперішній війн. Наш колектив дуже щиро відгукнувся на це. Тут таке місце, де бувають різноманітні люди. Тут є і молодь, і старші люди. Є такі, що мабуть жодного разу не були в філармонійному центрі на концертах, а тут вони зможуть почути наш колектив, наш спів, наше слово і вшанувати наших полеглих дідів, прадідів, батьків, сестер. Мабуть ми почали про це трошки забувати раз у нас знову війна. Ці всі політичні пересуди відволікають людей від війни, а ми їм нагадуємо теперішню страшенну ситуацію. На кордоні в тому місці де проходили дні дружби між Росією, Україною та Білоруссю – зараз стоять танки. В наших творах порушена й материнська тема, бо багато матерів не дочекались своїх дітей з війни. І сьогодні багато горя, багато сліз, матері оплакують своїх дітей, і ніколи не змиряться з цією ситуацією. Вони завжди будуть виглядати своїх синів, які пропали безвісті, – кажуть керівники колективу, заслужена артистка Україні Раїса Борщ та заслужений працівник культури Микола Борщ.

У концерті прозвучали «Пісня про Дніпро», «Вставай, Україно», музика Л. Бетховена, Т. Петриненка, Г. Майбороди, українські козацькі пісні та інші твори.

За повідомленням Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації



Категорія: КУЛЬТУРА | Переглядів: 1000 | Теги: хор О.Вересая, Чернігів, музика | Рейтинг: 0.0/0
Допомога проекту Чернігівський Формат - благодійний внесок

QR-код посилання на сторінку
Скористайтеся програмою для сканування штрих-кодів на телефоні.



Всього коментарів: 0
avatar